37. kolo
08.05.2010 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Montpellier HSC - FC Lorient 2:1

Pátý Montpellier je stále ve hře o evropské poháry. Už nyní je po vítězství 2:1 nad zákeřným Lorientem jasné, že pokud příští týden uspěje naplno na hřišti PSG, vybojuje minimálně Evropskou ligu. Má zkrátka vše ve svých rukou. Ke třem bodům domácí nastartartovaly dvě úspěšné penalty z první půle, na které hosté dokázali odpovědět pouze snížením v závěru utkání.

HSC navázal na poslední povedený výkon z půdy Sochaux, kde byl od začátku zápasu jasně lepším týmem, a stejně jako tam i v sobotu večer ukazoval soupeři svou sílu. Costovu ránu sice stačil gólman Audard ve 3. minutě polapit, ve 28. minutě si domácí dokázali vybojovat penaltu za faul Morela na Camaru ve vápně a tu už proměnil Montaňo.

Těsně před pauzou se z bílého puntíku střílelo podruhé. Koscielny si musel v pokutovém území nedovoleně poradit s Yangambiwou, za což se znovu pískal pokutový kop, který s přehledem a precizností využil v branku Camara. Jedinou vážnější šancí Lorientu v prvním poločase bylo břevno Sosy z 10. minuty za dosud bezbrankového stavu, jehož hlavu našel rohový kop Vahiruy. Jinak si však Montpellier vedení určitě zasloužil.

Druhá půle ale nebyla pro očividně lepší domácí vůbec snadné sousto. Brankář Jourdren musel vyhrát souboj jeden na jednoho s útočícím Gameirem, v 82. minutě navíc přišli o vyloučeného šéfa obrany Emira Spahič, jenž viděl červenou kartu za velmi nebezpečný zárkok. Nic ovšem až na vyrovnávací trefu hlavou od Bourillona z 90. minuty Les Merlus nestihli, a tak tři body přece zůstaly v Montpellieru.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele