9. kolo
17.10.2009 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - AS Saint-Étienne 2:1

Start nováčka soutěže Montpellieru do Ligue 1 začíná ve Francii rozhodně budit velkou pozornost. Díky šesté výhře v sezóně se dokonce dostal na druhé místo tabulky a je jen o skóre horší než vedoucí Lyon. Další, kdo se musel sklonit před HSC, byli fotbalisté St. Étienne.

První šanci utkání si vytvořili domácí. Spahič poslal míč spoluhráčovi Montaňovi, ale Kolumbijcova střela letěla jen nad. Teenager Riviere se na druhé straně ukázal po půlhodině hry, prošel montpellierskou defenzívou, naštěstí pro domácí za ní zaskočil gólman Jourdren, jenž mladíka vychytal.

O sedm minut později si sáhl na míč i hostující brankář Janot po střele Aït Fany. Ve 41. minutě zakombinoval dobře Dernis s Montaňem, ve skórování Jihoameričanovi ale zabránil znovu Janot. Vyrovnaný poločas nakonec skončil bez branek a pytel s góly se roztrhl až po přestávce.

Přesto se ještě těsně před přestávkou v první minutě nastavení rozdala červená karta, která ovlivnila právě druhé dějství. Hostující Andreu si vyšlápl na Aïta Fanu a po druhé žluté kartě se musel poroučet do útrob stadionu.

I v deseti St. Étienne dokázalo zahrozit, Bergessio vyzkoušel štěstí z vápna, narazil ovšem na dobře připraveného brankáře Jourdrena. V 55. minutě padla první branka utkání. Na dlouhý aut nedosáhl Benalouane, Montaňo tak našel čas přihrát Aït Fanovi, jenž by snad nejradši propálil vše, co by mu stálo v cestě.

Les Verts měli velkou šanci na vyrovnání a chyběl opravdu jenom kousek. O tři minuty později Benalouane dobře hlavičkoval po rohovém kopu Fernandeze, z brankové čáry však balón vytěsnil střelec úvodní branky Aït Fana.

Montpellier v 61. minutě zvýšil své vedení. Camara a Montaňo založili protiútok a senegalský rodák přesně zacílil. St. Étienne skórovalo zásluhou proměněné penalty Bergessia, nařízené za faul Dzodiče na samotného exekutora, nicméně domácí si další gól dát nenechali a udrželi před dotírajícím sokem jednobrankový náskok.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mistři?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele