16. kolo
06.12.2009 21:00 CET
4 : 3
(1:3)

Reportáž

Sedmigólová přestřelka skončila vítězstvím Lille

Sedm branek viděli diváci v Lille, kde domácí tým přestřílel Lyon 4:3. Hosté sice po poločase už vedli 3:1, domácí výběr však stihl vyrovnat a v druhé minutě nastavení dokonce strhnout vítězství na svou stranu.

Na první branku nemuseli diváci čekat příliš dlouho, už ve druhé minutě se ocitl před domácím gólmanem López a v těžké pozici dokázal přehodit Landreaua a dopravit míč do sítě. V 21. minutě zahrával Lyon přímý kop, míč se z kopačky Pjaniče snesl na ruku domácího Obraniaka, který stál ve zdi. Sudí byl nekompromisní a nařídil pokutový kop. K jeho zahrání se postavil López a nekompromisní střelou poslal hosty do dvoubrankového vedení.

Lille se ale nevzdávalo a o dvě minuty později dokázalo snížit na rozdíl jediného gólu. Cabayeho hlavičku dokázal Lloris fantasticky vyrazil, ale na dorážku Fraua byl krátký - 1:2.

Lyon přesto šel do kabin s náskokem dvou branek. Deset minut před poločasovým hvizdem přidal López třetí gól a během 35 minut tak dosáhl hattricku. Argentinský útočník převzal balón na polovině, z obránců Lille si udělal slalomové tyče a přesnou střelou k tyči nedal domácímu gólmanovi žádnou šanci.

V druhé půli ale stříleli branky jen domácí. V 53. minutě utekl lyonským obráncům Gervinho, přeloboval vybíhajícího Llorise a opět snížil na rozdíl jediného gólu. Dvacet minut před koncem se kopala penalta i na druhé straně, když unikajícího Debuchyho fauloval ve vápně Gassama. Míč si na penaltový puntík postavil Cabaye a přízemní střelou do protipohybu gólmana vyrovnal na 3:3.

Závěr výborného zápasu patřil domácímu Lille. V probíhající druhé minutě nastavení utekla hostům dvojice Hazard - Gervinho. Prvně jmenovaný našel přihrávkou před brankou zcela osamoceného Gervinha, který bez problémů uklidil míč do sítě a svým druhým přesným zásahem zajistil domácím tři body za divoké vítězství 4:3.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak tohle už je na mě moc

Reagovat
smazaný uživatel

ale podle statistik koukám,že do nich lille pralo pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

lille jsou doma v poslední době výborní a slávka by si tam jela pro naději o postup do další fáze EL, no lol

Reagovat
Langi

tak nevím...po poločase už sem Lyon vynášel do nebes, že dokázali konečně překonat tu krizi a ono to nakonec dopadne takhle bojím se blamáže v LM s Debrecenem...to už by byl konec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele