1. kolo
09.08.2009 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Lille nevyužilo svých šancí a podlehlo Lorientu 1:2

Lille, které se na konci srpna utká s belgickým Genkem o postup do základní části Evropské ligy, překvapivě nestačilo v úvodním zápase sezony na Lorient. Ten si díky trefám Gameira s Vahiruou připsal své první tři body do nové sezony.

Domácí tým byl po většinu zápasu lepším týmem, přesto to byli hosté, kteří se po půlhodině hry ujali vedení. Ve 33. minutě se totiž prosadil nadějný útočník Kevin Gameiro. Neuplynulo ani deset minut od začátku druhého poločasu a Lorient již vedl o dvě branky, pojišťující gól vstřelil Marama Vahirua. Domácím se již podařilo pouze snížit, po hodině hry si totiž míč do vlastní sítě sklepl Olivier Monterrubio.

Lorientu v průběhu přestupového období odešli hned dva klíčoví obránci - Michaël Ciani do Bordeaux a Christophe Jallet do PSG - a v úvodu utkání byla na hostující defenzivě znát nervozita. Hned po několika minutách hry se dokonce radoval slovenský Róbert Vittek ze svého premiérového gólu sezony, rozhodčí ale gól pro ofsajd neuznal.

Hned z následující akce přišlo pro hosty další varování. Ludovic Obraniak se postavil k přímému kopu a z 30 metrů napálil pouze břevno Audardovy branky. Svými střelami pak brankáře Lorientu prověřil Emerson s Adilem Ramim. Až do 33. minuty to vypadalo, že se pouze čeká, až domácí útočníci překonají gólmana soupeře a ujmou se vedení, fanoušky Lille ale umlčel Kevin Gameiro, který svou hlavičkou po přímém kopu Monterrubia vstřelil první gól zápasu.

Domácí se snažili o vyrovnání i po změně stran, stoper Rio Mavuba z dálky ale branku přepálil. Nakonec to byli ale opět hosté, kdo se dočkal gólové radosti. Tentokrát se autorem branky stal Marama Vahirua, finální přihrávku ze svých kopaček vyslal opět Monterrubio. Lille se na domácím stadionu přesto stále tlačilo do útoku, Yohan Cabaye ztroskotal na brankáři Audardovi, Rio Mavuba trefil opět pouze brankovou konstrukci.

Ani jeden z domácích hráčů se ale nakonec branky nedočkal, jediný gól Lille totiž vstřelil záložník Lorientu Monterrubio. Zkušený záložník, který přihrál na obě branky svého týmu, si totiž nešťastně sklepl centr Florenta Balmonta do vlastní sítě. Ke konci zápasu se ještě v pokutovém území zjevil Obraniak a posléze i náhradník Aubameyang, žádné vážnější nebezpečí pro hosty to už ale neznamenalo a Oranžoví tak možná trochu šťastně uhájili své jednobrankové vedení.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

, Slávie!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele