11. kolo
10.12.2009 19:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - AS Saint-Étienne 4:0

V jednoznačnou záležitost se změnilo utkání mezi Lille a St. Etienne. Domácí po první půli vedli 1:0, v druhé pětačtyřicetiminutovce ale přidali hned tři branky a vyhráli vysoko 4:0.

Lille je při střelecké chuti, už třetí utkání po sobě dokázalo soupeřům nasázet hned čtyři branky. Domácí nejprve jednoznačně smetli Valenciennes (4:0), poté sehráli nervydrásající bitvu s Lyonem (4:3) a ve středu večer sestřelili právě St. Etienne.

Utkání začalo ve vlažném tempu, na gól si diváci museli počkat až do 33. minuty. Gervinho se zbavil obránců St. Etienne a předložil před branku míč nepokrytému Frauovi a ten bez problémů uklidil balón do sítě. Domácí mohli v prvním poločase přidat i druhý gól, ale Hazardova střela se mezi tři tyče nevešla.

Na změnu stavu si tak diváci museli počkat až do 58. minuty, kdy N'Daw lehce zavadil o Gervinha a sudí nařídil penaltu. K ní se postavil Cabaye a s přehledem překonal gólmana Janota. S chutí hrající domácí se dočkali i třetího gólu, který si na své konto připsal aktivní Gervinho. Míč se po rohovém kopu z dílny Cabayeho dostal do skrumáže před brankou St. Etienne, tam se nejlépe zorientoval právě Gervinho a křížnou střelou poslal Lille už do tříbrankového vedení.

Hosté dohrávali utkání oslabeni o vyloučeného Benalouaneho, které během deseti minut viděl dvě žluté karty a v 81. minutě musel předčasně do kabin. Lille výhody jednoho muže na hřišti využilo téměř okamžitě, o minutu později totiž přidalo svůj čtvrtý gól. Ramiho fantasticky kopnutý přímý kop z necelých 30 metrů zapadl přesně pod břevno branky Lille - 4:0.

Domácí se po sérii povedených zápasů už vyšplhali na osmé místo, St. Etienne stále zůstává těsně nad sestupovým pásmem - momentálně je sedmnácté.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele