33. kolo
18.04.2010 17:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Lille zopakovalo podzimní výsledek i výkon. Setlo Monako 4:0

Lille se po menší výsledkové krizi dostalo znovu do tempa. Dnes na vlastním stadionu sestřelilo Monako čtyřmi brankami a od vytoužené Evropské ligy ho dělí pouze bod. O branky se postaral úvodní brankou Chedjou, dvakrát se trefil Cabaye, konečné skóre určil De Melo.

Domácí tak dali zapomenout na výsledkovou krizi, která přišla na konci února - od té doby totiž svěřenci Rudiho Garcii dokázali zvítězit pouze dvakrát, dnes to tedy bylo potřetí. A jelikož konkurenti LOSC povětšinou body poztráceli, dostal se nyní ambiciozní celek již na páté místo. Dokonce v tabulce předběhl i obhájce titulu z Bordeaux. Na Ligu mistrů, stejně jako na ligu Evropskou, mu schází jediný bod. Naopak Monakem po podařeném semifinále Coupe de France prolétl smutek. Však se jednalo o narušení dlouhé sedmizápasové série bez porážky...

Lille se letos ze čtyřech vstřelených branek radovalo již podruhé. Všemu dala předmluvu úvodní branka Auréliena Chedjoua. Ten začal psát hlavou ve 14. minutě. Ke konci poločasu dokázal Yohan Cabaye zužitkovat výhodu pokutového kopu. Mladý záložník se mohl radovat i o pár minut později - v polovině druhé části utkání se prosadil již podruhé. A nebylo by to Lille, kdyby poločas opět nezakončilo vlnou euforie. Tentokrát ji fanouškům v obecenstvu dodal Túlio De Melo. Ten rozvlnil síť za Ruffierovými zády jako čtvrtý v pořadí...

Domácí byli jasně lepším týmem již od úvodního hvizdu sudího. Po třinácti minutách natáhl k dalekonosnému pokusu Yohan Cabaye, z třiceti metrů ale nedonutil brankáře k ničemu jinému, než k efektnímu letu vzduchem. Brankář hostů se zaslouženě dočkal ovací. Na úvodní branku ale nakonec Lille déle čekat nemuselo. Hned následného rohového kopu se ujal opět Cabaye. Aurélien Chedjou dokázal v pokutovém území předskočit mladičkého N'Kouloua a míč již poslal jednoduše do sítě - 1:0.

Hosté mohli vyrovnat po střele utišeného kanonýra Neneho. V poslední době mu to ale do sítě nestřílí - což potvrdil i nyní. Ve 25. minutě se jeho rána z pětatřiceti metrů zatočila těsně vedle levé tyče. Skóre bylo dvakrát znásobeno na konci první půle - Igor Lolo v pokutovém území fauloval Debuchyho. Penalty se chopil dříve neúspěšný Cabaye a perfektně kopnutou penaltou do dolního pravého růžku zvýšil již na 2:0.

Ve druhé půli se opět snažil Nene. Jemu, ani Monaku se ale v poslední době střelecky nedaří. On sám dal sice branku v minulém kole, na tu ale čekal od konce ledna. A ani jeho perfektně stáčený přímý kop nakonec do sítě nezapadl. Landreau předvedl brilantní zákrok. Zatímco hosté hrozili, pokud tedy vůbec, spíše z dálky, domácí se do svých příležitostí pokoušeli dostat rychlými kombinacemi. Především Eden Hazard se ukázal jako skvělý tvořivý hráč - vždyť u něho také začala akce vedoucí ke třetí brance. Mladý Belgičan si zpracoval míč, kousek s ním popoběhl. Přihrál Gervinhovi a ten již skvělou přihrávkou našel Cabayeho. Tvrdá rána k tyči znamenala vedení již 3:0.

A aby se historie opakovala - Lille totiž v podzimním utkání triumfovalo na půdě Monaka 4:0 - trefil se v nastaveném čase druhé půle ještě Túlio De Melo. Střídající hráč si naskočil na rohový kop Obraniaka a hlavou rozhodl. 4:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele