19. kolo
23.12.2009 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Le Mans si dalo pěkný dárek - díky remíze s Monakem je mimo sestupové pásmo

Ježíšek si to rozdal se Santa Clausem a skončilo to remízou. Stejně jako dnešní duel mezi Le Mans a knížecím Monakem.

Domácím remíza jistě udělala velikou radost a pod stromečky budou ještě zítra zpívat vítězné chorály. Jejich tým se totiž po dlouhých měsících objevil mimo sestupové pásmo - a vydrží tak pěkně dlouho - minimálně do 16. ledna. Díky dnešnímu bodu totiž za sebou nechali Saint-Etienne, jenž podlehlo Lens. Zato pro Monako se o příliš příjemný dáreček nejedná. Po remíze s Lyonem přišla další dělba bodů a evropské poháry jsou již pět bodů vzdáleny.

Jako první se prosadili domácí. A jednalo se o velikou slávu, snad i zmrzlí fanoušci se při oslavách v 37. minutě mírně zahřáli. Jejich radost a nadšení ale netrvalo zase tak dlouho - pět minut po změně stran dal totiž zápasu konečnou podobu vyrovnávací brankou Park Chu-Young.

Stejně jako první branka, patřila i první šance utkání domácím. Pokus Thorsteina Helstada dokázal ale brankář Ruffier vyrazit. Dobíhající Le Tallec už ale míč zastihl ve špatném úhlu i pozici a branku netrefil. Le Tallec se chtěl ukázat v lepším světle, a proto se odhodlal k dalekonosnému pokusu z pětadvaceti metrů. Reputaci si ale nevylepšil, střela šla mimo. A ani později - v pozici, která by se dala nazvat gólovou - ani tehdy se mezi tři tyče netrefil.

Nakonec se ale Ježíšek či Santa Claus nad jeho snahou smiloval a bývalý hráč Liverpoolu se vytoužené branky dočkal - ve 37. minutě. Mathieu Dossevi z levé strany našel na druhé polovině úplně volného Helstada a ten vymyslel skvělou přihrávku na Le Tallece. Tomu stačilo již pouze nastavit nohu a vystřelit rukama do vzduchu - 1:0.

Ale domácím vedení příliš dlouho nevydrželo. Již v 50. minutě se totiž trefil Park Chu-Young. Pro toho to byla již šestá trefa v letošním ročníku. Francois Modesto našel pasem volného Parka a ten stříleným centrem přelstil Didiera Ovona - 1:1.

Oba týmy se poté snažily zaútočit na tři body. Herold Goulon střílel za Le Mans těsně vedle, jeho rána o pár minut později skončila opět o pár centimetrů mimo. Z pětadvaceti metrů se o překvapení Ovona pokoušel zase Yannick Sagbo - ale gabunský brankář se tentokrát nedal a míč lapil.

Poradil si i s pokusem aktivního Parka - ač až na brankové čáře. Blíže třem bodům ale nakonec bylo Le Mans - nejdříve Dossevi z pár metrů minul, poté se mohl za hlavu chytat Le Tallec. Touto částí těla totiž nastřelil pouze dobře stojícího Ruffiera.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele