1. kolo
08.08.2009 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Grenoble Foot 38 - Olympique Marseille 0:2

Úvod Ligue 1 vyšel nejžhavějšímu kandidátovi na titul na jedničku. Ačkoli Grenoble mnohdy dost kousal, Marseille si tři body za svůj výkon určitě zasloužila. První trefu obstaral už ve druhé minutě kapitán Niang, druhou přidal devět minut před koncem Cheyrou.

Rychlý gól bylo možná to nejlepší, co si Olympique mohl dopřát. Celou první půli pak totiž odehrál velmi koncentrovaně a v několika dalších šancích mohl ještě skórovat. Jako tank se vřítil těsně po hvizdu sudího Kalta po autovém vhazování Taiwa do vápna Niang, odboural všechny kolem sebe a překvapivou střelou z úhlu rozvlnil síť. O pár chvil později mohl Niang přidat další trefu, ale jeho pokus byl nakonec sražen na roh.

Největším spalovačem šancí byl hostující Brandao. Ve 36. minutě neusměrnil hlavičku mezi tři tyče, ještě větší tutovky pak zahodil ve druhém dějství. Snad jedinou kloudnou akcí Grenoblu byla v první půli pouze střela Chorvata Tadiče, která však letěla mimo, v závěru hostující Koné z vyložené pozice napálil jen boční síť.

Domácí mohli vyrovnat po hodině hry. Právě tehdy měli největší tlak a Marseille se měla co ohánět. Střídající Ljuboja dost hru oživil a zleva poslal nadýchaný centr na Akroura, jenže ten hlavičkoval jen nad. I Courtois pořádně natáhl svou střelou z dálky gólmana Mandandu.

Pak přišel na řadu Brandao a jeho špatná koncovka. Jak krásně si zpracoval nacentrovaný míč a ještě se s ním otočil, tak z voleje z malého vápna nikým nehlídaný trestuhodně přestřelil. A trefit míč o čtyři minuty později hlavou silněji, mířil by lehce pod břevnem a ne jen do rukavic nového brankáře Grenoblu Vivianiho.

Obrovskou hrubku předvedl v 71. minutě Mandanda, když snahou o odvrácení míče napálil napadajícího Batllese, od něhož putoval směrem mezi tři tyče. Ale tam se nakonec nedošoural. Když se v 81. minutě trefil parádně k levé tyči Cheyrou, bylo o vítězi v podobě Marseille definitivně rozhodnuto.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 0:0 bo se jim zranil lucho gonzalez

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 nebo 1:3 ae Marseille vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

moj tip je 0:2... niang da gol a brandao

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele