29. kolo
20.03.2010 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Grenoble sehrál s Monakem vyrovnanou partii. Bez branek remizoval

Monako si řádně zkomplikovalo případný boj o poháry. Vždyť nevyhrát na hřišti posledního celku není nikdy žádnou chloubou. Nicméně Grenoble se v posledních týdnech zvedá a možná by ještě rád zaútočil na udržení v Ligue 1. Hosté dokonce v závěru nevyužili početní převahu - v 79. minutě byl vyloučen Viviani.

V posledních pěti zápasech totiž GF38 prohrál pouze dvakrát, připsal si pak hned pět bodů. Z posledního místa ale na poslední nesestupovou příčku ztrácí hned čtrnáct bodů. Také Monaku bezbranková remíza příliš do karet nehraje. Knížecí klub chtěl možná ještě zaútočit na evropské poháry, po třech nevyhraných zápasech v řadě na to ale asi bude muset zapomenout. Z osmého místa ztrácí již sedm bodů.

Grenoble začal daleko lépe než jeho soupeř. Už po čtyřech minutách se v solidní pozici objevil Dieuze. Na vzdálenější tyči ale jeho hlavička skončila pouze na jednom z reklamních billboardů. Po nepříliš záživné čtvrthodince přišla v 20. minutě druhá příležitost domácích borců. Daisuke Matsui zahrával přímý kop asi z 25 metrů a míč málem skončil v brance Monaka. Do vlastní sítě ho totiž hlavičkou nešťastně nasměroval Diego Perez, výborný zákrok předvedl Ruffier.

Monaku se stále nedařilo dostat se do výraznější příležitosti. Již o dvě minuty později pádil po křídle Dieuze, svým centrem našel přesně hlavu Matsuie. Nicméně ten mířil pouze do náruče připraveného Ruffiera. A Grenoble se dále tlačil do útoku. Až z brankové čáry vykopával Puygrenier - Ljuboja svým chytrým lobem sice překonal soupeřova brankáře, naneštěstí pro něj ho ale zastoupil právě tento francouzský obránce.

Konečně - mohli si říci příznivci Monaka ve 29. minutě. To se totiž jejich oblíbenci objevili v první vážnější příležitosti. Lukman Haruna nacentroval z pravé strany, míč doplachtil až k Nenemu. Jeho pokus z první ale nakonec skončil pouze těsně mimo. Příznivci Monaka tak mohli nadále zápas sledovat s poměrně velikým napětím. Již o minutu později se do dalšího zakončení prodral Nene. A přestože tentokrát mířil mezi tři tyče, zastavil ho spolehlivý Viviani.

A ke konci poločasu Monako dokončilo svůj herní obrat. Oživlý Nene svým přímým kopem objevil Pereze, ale jeho hlavička postrádala razanci i přesnost. A začínající tlak hostů pokračoval i ve druhém poločase. V 54. minutě opřel Puygrenier svůj volej pouze o břevno. Po dlouhé době se poté připomněli domácí. Ljuboja prověřil z pětadvaceti metrů Ruffiera - zůstalo ale pouze u prověrky.

Domácím nadějím nakonec asi definitivně odzvonilo v 79. minutě, kdy byl vyloučen brankář Viviani. Gólman Grenoblu zahrál rukama mimo pokutové území, když se pokoušel krýt střelu Maazoua. Ale hosté se do žádné vážnější šance již nedostalo - jediným nebezpečnějším pokusem tak zůstala hlavička Puygreniera. Nepřesná.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele