13. kolo
07.11.2009 19:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Lorient rozdrtil Boulogne 5:0

Již deset zápasů, počítáme-li i pohárová utkání, nepoznalo Boulogne krásu vítězství. Tým dnes prohrál na hřišti Lorientu, navíc dost potupně - 5:0. Rozhodující branku si připsal Kevin Gameiro.

Lorient se po dvou zaváháních - prohrou se Sochaux a remízou s Lens - opět dostal na vítěznou vlnu. Porazil jasně nováčka z Boulogne a v tabulce vystoupal o tři příčky vzhůru, na pátou pozici. Na pohárové příčky tak ztrácí jediný bod. Naopak Boulogne se vůbec nedaří a po solidním vstupu do soutěže neustále body ztrácí. Nyní prohrálo již potřetí v řadě a zůstává osmnácté.

Skóre otevřel po půlhodině hry Kevin Gameiro. Do přestávky se ještě podařilo na dvoubrankový rozdíl zvýšit Marama Vahirua. Tři minuty po změně stran to ale opět bylo jinak - podruhé se v utkání prosadil Kevin Gameiro, nejlepší střelec oranžových. Zastínit se ale nenechal ani Vahirua a gólově svého parťáka dohnal v 58. minutě. Poslední ránu zasadil nováčkovi soutěže již v nastaveném čase Morgan Amalfitano, záložník domácích.

Boulogne ale bylo paradoxně prvním týmem, který se dostal do vážnější příležitosti. Brankář Audard špatně vykopl a lob z první Luciena Aybeyho jenom těsně minul jeho branku. Poté to byl ale gólman Ibrahim Koné, který měl spoustu starostí. Dvěma fantastickými zákroky zlikvidoval jak nejdříve šanci Gameira, tak i o pár minut později tu Vahiruy.

Co mu to ale bylo platné, když ho oba hráči nakonec překonali hned dvakrát. Po 33 minutách to byl navíc brankář Koné, který stál za brankou Gameira. Jednoduše ho totiž obešel záložník Amalfitano, který měl již snadnou pozici - rozhodl se ale ještě pro přihrávku a francouzský nadějný útočník jasně rozvlnil síť - 1:0.

I druhá branka domácích padla po chybě v defenzivě. Před pokutovým územím si nechal míč ukrást Ramaré a Vahirua zpoza pokutového území překvapil Koné v bráně soupeře. V nastaveném čase první půle tak bylo o soupeři prakticky rozhodnuto. Ani po přestávce to ale nebylo lepší. Chybu udělal opět rozehrávající Ramaré, Ducasse jednoduše uvolnil Vahiruu, který přízemním centrem před brankou oslovil nabíhajícího Gameira. Ten měl již jednoduchou práci - nastavil nohu a mohl se radovat z další branky - 3:0.

Boulogne se vůbec nedostávalo do hry a za svou pasivitu bylo potrestáno krutě - tentokrát již počtvrté. V 58. minutě se k přímému kopu postavil Ducasse, jeho střela ale nepřelétla ani zeď. Naštěstí pro domácí stál poblíž Vahirua, jenž tvrdou ranou překonal počtvrté obranu hostů - 4:0.

Již to vypadalo, že domácí jsou se stavem spokojeni a do žádného většího útočení se již nehnali. Nakonec ale přesto ještě pověstného "bůra" svému soupeři zasadili. V nastaveném čase druhého poločasu se z voleje napřáhl Amalfitano a svou první brankou v sezoně rozradostnil téměř všechny přítomné na stadionu.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lorient doma podrzi 3 body.

Tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

dufam že čista 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele