24. kolo
14.02.2010 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lorient remizoval s Toulouse 1:1

Až deset minut před koncem zachránil alespoň bod pro Toulouse Daniel Braaten, norský reprezentant. Oba týmy, ačkoliv získaly po bodu, se ale ze své původní pozice neposunuli.

Lorient nadále zůstává na devátém místě, na pohárové příčky nyní ale ztrácí již devět bodů. Toulouse je na tom o dva body hůř, o dvě příčky hůře. Lorient pak po jasné výhře nad Paris SG jistě čekal plný bodový účet, Toulouse ale potvrdilo dobrou ligovou formu, když v Ligue 1 neprohrálo již pět utkání v řadě.

Lorient se snažil uhrát dobrý výsledek také kvůli středečnímu semifinále Ligového poháru proti obhájci ligové trofeje z Bordeaux. Dlouhou chvíli to navíc vypadalo, že domácí se příznivého výsledku opravdu dočkají. Vedení jim totiž v 56. minutě vystřelil mládežnický reprezentant Kevin Gameiro. V 78. minutě ale konečný stav určil již zmiňovaný Braaten.

V nepříliš záživné první půli se obě mužstva spíše snažila přelstít to druhé ve středu pole. Ani jedno z mužstev si nedokázalo vytvořit stoprocentní příležitost. Kdyby stoprocentní. Alespoň třicetiprocentní. Nakonec první vážnější šance přišla ve 41. minutě. Kévin Dupuis, který nastoupil místo zraněného Gignace, hlavičkoval ve 41. minutě mimo.

O pár minut později přišel nejzajímavější moment první pětačtyřicetiminutovky. Obránce Daniel Congré hlavičkoval sice nebezpečně, ale ne dostatečně. Jeho střela se odrazila od břevna. Na druhé straně zahrozil Vahirua. Zápas nabral na tempu až ve druhé půli, konkrétně především po první brance utkání.

V 56. minutě přidal již svou desátou letošní trefu Kevin Gameiro. Mladý záložník si hezky zpracoval přihrávku Sigamaryho Diarry a svým obvyklým způsobem zakončil. Opět s přehledem. 1:0.

Od té doby se na duel konečně dalo také dívat. Toulouse se ocitlo blízko vyrovnání v 62. minutě, kdy jen těsně netrefil střílený centr z přímého kopu ani Mohamed Fofana, ani kapitán Mauro Cetto. Jako zlatá volba se později ukázalo střídání trenéra hostů. Nyní již nevýrazného Dupuise nahradil Braaten.

A norský reprezentant na sebe nedal dlouho čekat. Již v 78. minutě rozvlnil síť za Audardovými zády. Po pěkném průniku Congrého se k němu dostal míč a Braaten neváhal. Zpoza pokutového území poslal na branku krásný volej. Tvrdost mu rozhodně nechyběla, přesnost již vůbec - 1:1.

Hra se stávala dramatičtější, jak se blížil konec zápasu. Nakonec se hosté málem dočkali vítězné branky. Colin Kazim-Richards využil špatného odkopu brankáře, jeho střela/přihrávka ale byla na čekajícího Sirieixe příliš nepřesná.Již v nastaveném čase zase mohli fanoušci TFC být rádi za remízu. Náhradní brankář Marc Vidal si totiž poradil jak s pokusem Gameira, tak s dorážejícím Diarrou - 1:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele