11. kolo
16.12.2009 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Marseille už je po výhře v Lorientu druhá

Marseille oplatila Lorientu rok starou velmi krutou porážku ze svého hřiště, když gólem Diawary v nastavení vyhrála těsně 2:1. Díky čtvrté výhře z posledních pěti zápasů se tak dostala na druhé místo tabulky, šest bodů za vedoucí Bordeaux. Lorient naopak poprvé v sezóně zažil domácí porážku.

Psal se 15. listopad roku 2008. Domácí Marseille měla utkání proti Lorientu pod svou kontrolou, v 60. minutě Niang zvyšoval z penalty na 2:0. Hosté to ovšem nevzdali, během dvanácti minut otočili stav ve svůj prospěch a získali gólem Gameira z 88. minuty tři body za vítězství 3:2. Nyní Marseille obírala svého soupeře o všechny body v závěru utkání.

Domácí byli velmi blízko brance už ve 12. minutě. Sosaova hlavička překonala rukavice brankáře Mandandy, na brankové čáře ho ovšem zastoupil Bonnart, který míč vykopl do bezpečí. O čtyři minuty měl Sosa nabito znovu, Mandanda si tentokráte s jeho pokusem poradil.

První větší šanci si Marseille vytvořila až šest minut před přestávkou. Koné však pálil za hranicí malého vápna do domácího gólmana Audarda, na druhé straně hlavičkoval z blízkosti Gameiro, ale opět se mezi třemi tyčemi tkvěl Mandanda. Pytel z góly se zkrátka roztrhl až po poločase.

Marseille do druhého dějství vstoupila o něco lépe. Nejprve Koné proskákal obranou Lorientu, pasem vyslal spoluhráče Lucha Gonzáleze, avšak skvělým způsobem nakonec zakročil brankář Audard.

V 53. minutě se domácím podařilo vsítit první branku utkání. Heinze fauloval ve vápně Amalfitana, sudí Turbin bez váhání nařídil penaltu, Vahirua zamířil z pokutového putníku na druhou stranu, kam skákal Mandanda, a otevřel skóre utkání. Vyrovnat se však o čtvrthodiny později podařilo teprve osmnáctiletému mladíkovi Ayewovi, synovi bývalého slavného hráče Olypmpiqueu Abédiho "Pelého" Ayewa.

Aktivní Koné zatáhl míč po levé straně, centrem našel benjamínka, jenž z voleje nekompromisně zakončil. Když už se zdálo, že si oba celky rozdělí spravedlivý bod, udeřili ve druhé minutě nastavení hosté. Přímý kop Lucha Gonzáleze si vyhledal hluboko v poli Diawaru, který se tak nakonec postaral o zisk tří bodů pro svůj tým.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OM zvladne tento dulezity zapas a vyhraje 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele