2. kolo
15.08.2009 19:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Lorient - Montpellier HSC 2:2

Lorient po výhře v prvním kole nedokázal na tříbodový úspěch navázat, ovšem remízový výsledek se vzhledem k průběhu také počítá. S nováčkem z Montpellieru totiž prohrával necelých 25 minut před závěrečným hvizdem 0:2, avšak díky brance v poslední minutě se nakonec může radovat alespoň z bodu. Hosté tak udělali i v druhém kole dobrý dojem a do sezóny rozhodně vkročili tou správnou nohou, i když podruhé za sebou přišli o výhru v nastaveném čase.

Přitom po divokém výsledku nemohlo být po hodině hry ani vidu ani slechu, na světelné tabuli totiž byl stav 0:0. Tři branky v rozmezí 60. a 70. minuty však všechno změnily. Hosté byli v první půli mnohem aktivnější, nicméně v 10. minutě napálil balón na bránu po Spahičově chybě domácí Yann Jouffre, gólman Geoffrey Jourdre ale předvedl precizní vyškrábnutí.

Hosté zahrozili až po půl hodině hry, kdy pokus Jorise Marveauxe excelentně vytáhl Fabien Audard ze šibenice. Po pauze to zkoušeli domácí znovu, přímý kop Oliviera Monterrubio však dokázal včas zablokovat Spahič. První branku vsítili hosté po krásné střele Alberta Costy z hranice vápna, kterému nádherně přiťukl Karim Ait-Fana. O šest minut později navýšil náskok Spahič po rohovém kopu na bližší tyč, kde před bránu přistrčil Audard a hrdina okamžiku propálil všechno přede sebou - 0:2

Domácí ale zbraně nesložili a dobře věděli, že ještě není nic ztraceno. O dvě minuty později totiž našli mezírku v obraně Montpellieru a snížili. Dlouhý pas zpracoval na prsa Marama Vahirua, elegantně se otočil a odcentroval přímo na hlavu Gameira, jenž se nemýlil. Lorient si poté vytvořil obrovský tlak a snažil se mermomocí srovnat, ovšem hosté vůbec nechybovali.

Osudový moment se ale urodil v úplně poslední možnou chvíli duelu. Na nádherný centr zprava od Monterrubia si naskočil hlavou Kolscielny a nekompromisně uklidil přesně pod víko, brankář Jourdren byl bez šance. V příštím kole se Montpellier pokusí urvat premiérové vítězství doma se Sochaux, na Lorient čeká těžké střetnutí v Monaku.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

lorient1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele