37. kolo
08.05.2010 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Saint-Étienne podlehlo Toulouse 0:1

V zápase bez většího náboje dokázalo Toulouse přetlačit Saint-Etienne. Jedinou branku utkání vstřelil André-Pierre Gignac.

Hosté z Toulouse tak dokázaly odvrátit prodloužení červeno-černé série. TFC remizovalo v polovině dubna s Montpellierem, od té doby nasbíralo pouze tři prohry. Špatná série dnes skončila, Toulouse se díky tomu posunulo na třináctou příčku. Nakonec by se mohlo vyšplhat až na jedenáctou pozici. Naopak ASSE nenavázalo na solidní výkon z minulého týdne a připsalo si třetí porážku během posledních čtyř zápasů. Saint-Etienne může skončit nejlépe šestnácté.

Hosté byli od samého začátku jasně lepší. Již po šesti minutách hry se Paulo Machado postavil k přímému kopu a brankáři soupeře muselo pořádně zatrnout, střela portugalského záložníka se zpět do hry odrazila od tyčky. O tři minuty později přišla téměř totožná situace. Paulo Machado se opět zjevil u přímého kopu, tentokrát ale nenastřelil tyčku, nýbrž břevno. To všechno se stalo do desáté minuty hry.

Rychlý začátek ale jako by se na mužstvech projevil nepříznivě. Další příležitost totiž přišla až ve 36. minutě. A byla to opět standardní situace - přímý kop - která byla původcem šance. Tentokrát pálili domácí. Bakary Sako napálil velice tvrdou ránu, brankář Yohann Pelé ale prokázal neuvěřitelné reflexy, když míč parádně vyrazil.

O minutku později dokázal Machado změnit svou roli ze zakončujícího na nahrávače. Chytrou přihrávkou našel v pokutovém území neobsazeného Gignace, ten ale míč netrefil ideálně a brankář Janot se stihl přemístit. Tři minuty před koncem první půle se z další standardní situace téměř prosadili domácí. Mirallasův přímý kop chtěl do branky nasměrovat Diakhaté. Pálil těsně mimo.

Pouze minutku trvalo, než přišel první nebezpečný pokus druhé půle. Sakův přímý kop z dvaceti metrů již mířil do brány, ale Yohann Pelé zasáhl bravurně. Po hodině hry ale konečně vstřelil první branku Gignac. Po dlouhém nákopu se do samostatného úniku dostal Tabanou, brankář Janot si ale s jeho ranou poradil. Na dorážku dobíhajícího Gignace byl ale již krátký - 0:1.

Hosté se mohli dočkat i druhé branky. Machado se dostal k parádnímu pokusu z osmnácti metrů, nádherným zákrokem se ale prezentoval brankář ASSE Janot.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele