35. kolo
02.05.2010 17:00 CET
1 : 4
(1:0)

Reportáž

Hrůzostrašný druhý poločas St. Étienne znamenal drtivou výhru Lens

Tak bídný druhý poločas dlouho fotbalisté St. Étienne nepamatují. V první půli se domácí ujali vedení 1:0, jenže Lens dokázalo skórovat čtyřikrát a odvezlo si nejvyšší vítězství zvenku v této sezóně. Les Verts naopak zahodili šanci, jak se definitivně zachránit v nejvyšší soutěži, ačkoli na sedmnácté pozici mají stále dostatečný sedmibodový náskok před sestupovým pásmem.

Od 7. listopadu. Tak dlouho se Lens nepodařilo získat tři body jinde než na domácím stánku Stade Félix Bollaert. Tehdy 2:1 zdolalo Sochaux. Čtyři vstřelené góly v zápase? Rovněž premiéra pro svěřence kouče Jeana-Guye Wallemmeho. St. Étienne zkrátka utrpělo nejhrůznější porážku v tomto ročníku před vlastními fandy.

Přitom ASSE nevstoupilo do utkání špatně, hlavička N'Dawa po centru Payeta zamířila jen těsně vedle, poté Payet trestuhodně také minul, když se řítil sám na branku. Gólman hostí Kasraoui, jenž mezi třemi tyčemi nahrazuje zraněnou jedničku Runjeho, si ještě zachytal dvakrát proti Sanogovi, o minutu později zasahoval rovněž proti Sakovi, který byl v podobné pozici jako předtím Sanogo.

Domácí nakonec tlak z prvního poločasu, ve kterém byli jasně lepším týmem, zúročili až těsně před přes přestávkou, Payetův pas našel Diakhateho, který dorážel balón pohotově do sítě. Když se tři minuty po pauze tváří v tvář ocitl Sako gólmanovi Kasraouimu, vypadalo to, že druhá půle bude znovu v režii St. Étienne. Chyba lávky, nastala naopak pro něj největší katastrofa sezóny.

Nejprve v 54. minutě srovnal Akale, pak se domácí brankář Janot měl co ohánět voleji Jemaa. Jemaa nemusel smutnit, lobem totiž Janota překonal v 60. minutě a poslal hosty do vedení. Čím dál více práce dostával st. étiennský strážce branky a nejvíce starostí měl s francouzským útočníkem Toifilouem Maoulidou s kořeny z afrických Komor.

V 82. minutě kapituloval Janot potřetí, obránce Varrault chyboval, o míč ho obral Monet a Maoulida po jeho přihrávce přesně zacílil. Poslední hřebíček do rakve pak Maoulida zatloukl dvě minuty před koncem, když odklonil střelecký pokus střídajícího Monnet-Paqueta do sítě.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele