31. kolo
03.04.2010 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Le Mans podlehlo St. Étienne a zdá se být na odpis

Sestup Le Mans do druhé francouzské ligy je po prohře 0:2 v St. Étienne asi definitivně zpečetěn. To by muselo MUC72 během posledních osmi kol dohnat ztrátu jedenácti bodů a to se i vlivem nelehkého losu zdá být hodně neřešitelný úkol. Zato domácí jásají. Na poslední tři celky tabulky si nyní vytvořili hodně klidný náskok.

Jestli výsledek z 28 kola, kdy Le Mans doma podlehlo Nice, dalšímu konkurentovi v boji o záchranu, pomalu začal rýsovat sestupující do Ligue 2, jímž jsou nyní Grenoble, Boulogne a právě klub ze západu Francie, pak po výhře Les Verts se zdá být vše ještě jasnější. Osmnácté Boulogne, první sestupové mužstvo, totiž ztrácí na sedmnácté St. Étienne devět bodů. Hodně přísné číslo...

Hosté přitom klíčové utkání sezóny nezačali špatně. Jak proti Corchiově tečované střele z přímého kopu, tak proti Lamahovi ale pohotově zakročil domácí brankář Janot. První vážnější ohrožení ze strany St. Étienne přišlo ve 21. minutě, kdy Payet pálil mimo. Od té chvíle jako by domácí začali přebírat otěže zápasu.

Hostující brankář Ovono vykouzlil super zákrok při hlavičce Diakhatého, jehož našel z přímého kopu parádně Payet. Čtyři minuty před přestávkou Payet znovu hezky vyslal do šance svého spoluhráče, centrem vybídl tentokráte Matuidiho, který hlavou napálil brankovou konstrukci. St. Étienne bylo gólu čím dál blíže.

Ovono ve druhé půli ještě stačil zastavit Bergessia, pronikajícího slalomem neohroženě směrem k bráně, z 54. minuty už ovšem neměl on ani celý tým zajisté vůbec žádnou radost. Ovono si vyběhl pro centr z rohového kopu od Payeta, jenže balón nezachytil, Bergessio pak hlavou prodloužil na Varraulta, jemuž nedělalo žádný problém z půl metru rozvlnit síť.

V 74. minutě bylo definitivně rozhodnuto. Další mistrný centr Payeta ze standardky našel rozeběhnutého Benalouaneho a balón se od země odrazil za záda Ovona. A že se v 83. minutě nechal vyloučit za ostrý faul na Corchiu zbytečně střídající Mirallas? Jen malá kaňka pro St. Étienne. Vždyť díky téhle výhře si zřejmě zahraje v Ligue 1 i příští sezónu.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele