1. kolo
08.08.2009 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Monaco porazilo Toulouse 1:0

Atraktivní zápas mezi Monakem a Toulouse nakonec skončil šťastněji pro domácí mužstvo, přesto byl krůček od zisku tří bodů také jeho soupeř.

Přestože žádný gól v úvodu zápasu nepadl, měli se již od prvních minut diváci na co koukat. Do vážnější šance se nejprve dostal Etienne Didot, který svou slušnou střelou donutil brankáře Ruffiera k prvnímu zákroku. Následovala hlavička nejlepšího střelce Ligue 1 z minulého roku Jeana-Pierra Gignace, ta nadělala gólmanovi mnohem větší problémy; hostující hráči se dokonce dožadovali gólu, rozhodčí ale míč za brankovou čarou neviděl.

Další dobrou příležitost promarnil o pár okamžiků později talentovaný střední záložníka Moussa Sissoko, jeho střela zpoza pokutového území ale skončila těsně vedle levé tyčky. Přestože si Toulouse vytvořilo v úvodní půlhodině více šancí, míč na svých kopačkách měli častěji domácí. Jejich první šance ale přišla až v 37. minutě, kdy se z veliké dálky napřáhl Nené. Jeho pokus ale dokázal Olivier Blondel vyrazit.

Od této chvíle se hosté nemohli vymanit z tlaku Monaka a nakonec vše málem skončilo vlastním gólem Maura Cetta. Úleva na tvářích hráčů Toulouse ale rychle vyměnil smutek, o chvíli později totiž přeci jen vedoucí gól Monaka přišel. Dvě minuty před koncem poločasu se trefil Nené - 1:0.

Ve druhé půli bylo opět vidět spíše hráče Monaka. Olivier Blondel předvedl excelentní zákrok proti hlavičce Park Chu-Younga, kterou konečky prstů vyrazil na tyč. Brankář hostů se předvedl i o pár minut později, kdy dokázal včas vystartovat vstříc Nenému a ukrást mu míč z kopaček. V 75. minutě hry se ale obraz hry otočil, za hrubý faul zezadu byl totiž vyloučen domácí Diego Perez. Ani střela Didota, ani hlavička Gignace se už ale neujala a zápas tak skončil k radosti domácích fandů 1:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele