9. kolo
18.10.2009 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Nene porazil Lens 2:0

Monako oprašuje svou starou zašlou slávu. Díky dnešní výhře nad Lens se knížecí klub posunul již na čtvrté místo, když za sebou nechal třeba Marseille. Oba góly vstřelil Brazilec Nene.

Nový kouč Guy Lacombe zatím Monaku pouze prospívá. Knížecí tým v minulém utkání překvapivě porazil Marseille, dnes výsledek potvrdil proti nováčkovi z Lens. Ten kvůli třetí porážce v řadě zůstává na osmnácté, sestupové příčce. Racing navíc v lize nevyhrál již šest zápasů v řadě a pod koučem Jeanem-Guyem Wallemmem se začíná pohupovat lavička.

Utkání nabralo rychlý spád. Již v deváté minutě otevřel skóre brazilský záložník Nene. Osmadvacetiletý ofenzivní hráč nakonec zařídil i druhou branku svého týmu, když po 67 minutách proměnil nařízenou penaltu. Díky dalším dvěma trefám nyní Nene se sedmi brankami dokonce kraluje tabulce střelců.

Zápas nabral na obrátkách od prvních sekund. Během úvodních šedesáti sekund se totiž do vcelku nebezpečného zakončení dostal Nene, jenž využil dobré práce Park-Chu Younga. Útočník Jižní Korey se zapletl také do brankové situace z osmé minuty, když si naskočil na centr Mathieuho Coutadeura z přímého kopu a pořádně vylekal brankáře Runjeho. Ten míč vyrazil pouze před sebe, kde už číhal dorážející Nene. 1:0 pro domácí.

Sedmibrankový střelec byl při chuti i nadále. Těsně před koncem prvního poločasu si naběhl na přesný centr Adriana, jeho hlavičku ale na brankové čáře dokázal zlikvidovat chorvatský gólman Runje. V podobné situaci se o pár minut později ocitl i Mathieu Coutadeur, nová posila Monaka. Yohann Mollo ho našel svým centrem z levé strany, ne ale příliš přesně; mladý záložník tak rybičkou branku netrefil.

Po hodině hry se opět připomněl Park-Chu Young. Jeho pokus zpoza šestnáctku ale brankář Runje bez větších problémů kryl. Rozhodující moment utkání přišel dvacet pět minut před koncem. Park se opět probíjel pokutovým územím, nedovoleným zákrokem ho ale skosil Romain Sartre a rozhodčí bez delšího váhání nařídil penaltu. K té se postavil tradiční exekutor - Nene, jenž propálil brankáře Lens i podruhé - 2:0.

Největší šance hostů přišla až tři minuty před koncem. Razak Boukari nebezpečně pálil z dvaceti metrů, Stéphane Ruffier si ale s jeho ranou poradil. Poslední útok stál ale Ruffiera téměř čisté konto - ve třetí minutě nastavení z dálky napřáhl Lukman Haruna a gólman Monaka jen s problémy vytáhl jeho pokus na břevno.

Autor: Anna-Marie Kroupová / sportinglife.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dneska to vyjde: 3:1 Nene, Park a Mongonu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele