5. kolo
13.09.2009 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - Paris Saint-Germain 2:0

Dlouho to vypadalo, že šlágr kola mezi Monakem a PSG svého vítěze nenajde. Ještě pět minut před koncem utkání svítil na světelné tabuli stav 0:0. Pak ale zaúřadovala dvojice Park - Nené a dvěma brankami v rozmezí tři minut rozhodla o tom, že tři body zůstanou na půdě knížecího klubu.

Velkou šanci ke skórování měl v 16. minutě Giuly, jeho hlavičku však výborně zlikvidoval monacký gólman Ruffier. Strážce domácí svatyně dál o sobě znovu vědět o pár minut později, kdy opět skvěle zasáhl, tentokrát proti střele Clémenta. Monako se k přímému ohrožení branky soupeře dostalo až po půlhodině hry, s Parkovou střelou si však Coupet věděl rady. Domácí před koncem poločasu zahrozili ještě jednou, ale projektil z dílny kapitána Alonsa skončil v rukavicích brankáře PSG.

Úvod druhého dějství "patřil" domácím fanouškům, kteří na hrací plochu naházeli světlice, a několik minut se nehrálo. Poté se ale ke slovu dostal opět fotbal. Dvacet minut před koncem střetnutí zahrával přímý kop Sessegnon, jeho pokus byl ale zablokovaný obranou domácích. Míč se však k záložníkovi PSG odrazil zpět, avšak Sessegnon nebyl úspěšný ani podruhé - tentokrát výborně zakročil gólman Monaka Ruffier.

Už se zdálo, že i přes velké šance na obou stranách skončí utkání bez branek. Pět minut před koncem ale Nené poslal milimetrovou přihrávku na Parka, který utekl obraně hostů a z dvanácti metrů tvrdou přízemní střelou poslal knížecí klub do vedení. Neuběhly ani tři minuty a skóre se měnilo podruhé. Alonso vybídl ke skórování Neného, který ranou k tyči z dvaceti metrů uzavřel gólový účet zápasu na 2:0. Poslední vteřiny utkání nezvládl hostující Sessegnon, který byl za hrubý faul po zásluze vyloučen.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 PSG bez Erdinga....bude to bod

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

fandim PSG..ale tipuju 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele