18. kolo
20.12.2009 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Monaco - Olympique Lyon 1:1

I poslední víkendové utkání mezi knížecím klubem z Monaka a Lyonem skončilo remízou 1:1. Vše podstatné se odehrálo už v první půli, hosty dostal po dvaceti minutách hry do vedení Bastos, po půlhodině utkání však vyrovnal Park. Přes snahu obou mužstev se skóre do konce střetnutí již nezměnilo.

Hned první větší šanci utkání dokázali hosté přetavit ve vedoucí gól. Ve 22. minutě se k rozehrání přímého kopu z 23 metrů se postavil Bastos, perfektní ranou propálil zeď a míč se zastavil až za zády bezmocného Ruffiera. Domácí gólman svůj tým ale o pár chvil později podržel, když zlikvidoval velkou šanci Makouna.

Monako udeřilo v plné síle až deset minut před koncem poločasu. Standardní situaci ze stejné vzdálenosti jako Bastos zahrával Nené, jeho centr však dokázala obrana hostů odvrátit na chvíli do bezpečí. Míč se však dostal na kopačku Traorého, jenž jej efektivně nůžkami poslal zpět do malého vápna. Tam se balón po Puygrenierově vyhraném hlavičkovém souboji dostal míč až k Parkovi, který jej nekompromisně napálil k levé tyči - 1:1.

I v druhé půli byly k vidění šance na obou stranách, tu první si vytvořil lyonský Pjanič, jehož povedenou hlavičku likvidoval knížecí gólman. Monako okamžitě přešlo do brejku a za pár vteřin měl plné ruce práce brankář Lyonu Lloris, který musel hasit pokus Molla.

V závěru utkání byli domácí aktivnější, avšak nedokázali přidat druhou branku. Velmi blízko ní byl Nené, který trefil pouze boční síť. Hned po něm zahrozil Mollo, který v krkolomné pozici zády k brance hlavičkoval mimo tři tyče. Vítězství na svou stranu však mohl strhnout Lyon, ale Crisova hlavička skončila v náručí domácího brankáře.

Lyon z posledních deseti ligových utkání zvítězil pouze dvakrát a před posledním zápasem v tomto kalendářním roce už ztrácí na vedoucí Bordeaux 10 bodů. Sedminásobný francouzský šampión zakončí rok 2009 těžkým střetnutím s Montpellierem.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele