22. kolo
30.01.2010 19:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - OGC Nice 3:2

Monako se nezaleklo ani fotbalistů Nice a po dobrém výkonu si na své konto připsalo již šestou výhru v řadě. Na vítězství 3:2 měl největší podíl Korejec Park, který se blýskl hned dvěma brankami. Knížecí klub se už vyšplhal na čtvrtou příčku tabulky Ligue 1.

První výraznější šance utkání přišla v 19. minutě a hned skončila gólem. Na Neného rohový kop si naskočil Park a hlavou zamířil přesně k tyči - 1:0. Nice mohlo vyrovnat po půlhodině hry, ale Rémy svoji příležitost z dobré pozice zahodil. První půle tak skončila jednobrankových vedením Monaka.

Druhá polovina začala vyrovnávací brankou hostů. V 54. minutě tvrdě vystřelil Faé, jeho pokus domácí gólman Ruffier jen vyrazil a na dobíhajícího Ben Saadu čekala jednoduchá práce - dorazit míč do prázdné branky - 1:1. S nerozhodným výsledkem se ale nechtěl smířit Park a po hodině hry znovu poslal knížecí klub do vedení. Nené si zpracoval dlouhý centr a z rohu pokutového území poslal míč před branku. Tam již byl Park, na kterého obrana Nice zapomněla a 24letý Korejec z těsné blízkosti doklepl balón do sítě.

Rozhodující moment přišel o dvě minuty později, tentokrát se v roli střelce objevil Nené, který se příliš nerozpakoval a napálil míč rovnou do sítě - 3:1. Hostům se znovu podařilo snížit, deset minut před koncem utkání se z přímého kopu trefil Digard, ale na vyrovnávací branku už nemělo Nice síly.

Závěr utkání byl vcelku hektický. V závěrečných momentech zápasu byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Civelli, což se nelíbilo asi dvěma stovkám příznivců Nice, kteří po závěrečném hvizdu hřišti vtrhli na hřiště, ale jejich úmysly brzy překazila bezpečnostní agentura, která je zatlačila zpět do sektoru.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Lorcan

Park , Nené

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele