28. kolo
13.03.2010 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Monaco udrželo s trápícím se Bordeaux bezbrankovou remízu

Nepříliš přesvědčivá forma Bordeaux pokračuje. Obhájce trofeje zaváhal již potřetí v řadě - tentokrát pouze remizoval s Monakem, když se ani jeden z týmů gólově neprosadil.

Girondins tak promeškali skvělou příležitost uskočit svým pronásledovatelům, nejbližší konkurent z Montpellieru totiž pouze remizoval s Auxerre. Na čele by ho dokonce mohl vystřídat Lyon, který dohrává kolo se Saint-Etienne. Monaku ale získaný bod také příliš nepomohl, v tabulce dokonce kleslo až na osmou pozici. Na evropské poháry ztrácí již sedm bodů.

Bordeaux mělo první vážnější šanci již po několika minutách hry. Mladý bek Grégory Sertić se postavil k přímému kopu a svou ranou pořádně protáhl připraveného gólmana Ruffiera. Ve 23. minutě se do solidního zakončení dostal také český záložník Jaroslav Plašil. Ten se s míčem nachomýtnul na rohu pokutového území - nicméně brankář domácích byl připraven i nyní.

O tři minuty později ukázal i knížecí klub, že má své útočníky a nějakou ofenzivní sílu. Yannick Sagbo okradl na kraji vápna o míč "kouzlícího" Fernanda, svým centrem pak ale celou akci zpomalil a Carrasso si připsal pouze decentní zákrok. Nicméně domácí se před svými fanoušky snažili - a sedm minut před koncem první půle si vytvořili další slibnou příležitost. Neneho přímý kop z levé strany sice dokázala obrany hostů odvrátit, ale k míči se ještě prodral Puygrenier a svou ranou pořádně vystrašil soupeře. Míč ale skončil v zámezí.

Druhá půle začala o něco atraktivněji než vcelku pomalá část první. Z pěti metrů nebezpečně pálil David Bellion, z takové vzdálenosti by se ale měl trefit spíše do branky než do blízko sedících diváků. V 58. minutě se opět pokoušel aktivní Sagbo. Dlouhý nákop Ruffiera doplachtil až k němu - a on z voleje pořádně napálil balon. Carrasso v bráně Bordeaux byl ale opět připraven.

Ke konci utkání měl ještě šanci Ludovic Sane a Yoann Gouffran za hosty, brankář Bordeaux pak ještě dokázal zlikvidovat solidní pokus Moussy Maazoua. Zápas ale skončil bez branek, a oba týmy si tak zadělaly na nemalé problémy.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele