7. kolo
26.09.2009 19:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Monaco zaváhalo 1:2 se Saint-Étienne

Saint-Etienne překvapivě porazilo Monako. V poslední minutě se trefil Gonzalo Bergessio, který rozhodl o výsledku 2:1.

Monako bylo v dnešním zápase jasným favoritem. Však za sebou mělo dvě vítězství v řadě. Nejdříve si překvapivě snadno poradilo s PSG, následně přejelo i další ambiciózní tým - Nice. Dnes ale opět potvrdilo, že jeho výkony jsou jako na houpačce. Výhru si proti němu totiž připsal outsider ze Saint-Etienne, který stále nenašel tu nejoptimálnější formu. Díky dnešnímu zisku tří bodů se navíc posunul ze sestupové osmnácté příčky na patnáctou.

Již ve třetí minutě začal psát účet zápasu Boubacar Sanogo. Pro toho to byl vůbec první zásah po jeho přestupu z Werderu Brémy. Domácí se ale nevzdali a v 56. minutě vyrovnal na průběžných 1:1 obránce Puygrenier. Saint-Etienne ale nakonec opět spasil Gonzalo Bergessio, který se v posledních týdnech probouzí ze svého letního spánku. V poslední minutě nastavení rozhodl o výhře svého týmu, se dvěma góly je navíc nejlepším střelcem ASSE.

Netrvalo to příliš dlouho a domácí fanoušci již mohli být skleslí. Ve třetí minutě se před pokutovým územím objevil trestuhodně nehlídaný Boubacar Sanogo, který svou tvrdou ranou provětral síť Ruffierovy branky. Svou první trefou v lize tak poslal svůj tým do vedení 1:0. Hosté poté mohli děkovat pouze brankáři Janotovi, že skóre je stále příznivější pro ně. Neneho přímý kop totiž pořádně zavanul gólovým aroma.

V 17. minutě to byl opět přímý kop a šance. Tentokrát ale na druhé straně. Dobře rozehraná standardka padla na hlavu Sanoga, který ale gólový rej nepřipustil. Střela skončila pouze na břevně. Stejně na tom byl i Park Chu-Young. I on totiž napálil těsně před koncem prvního poločasu brankovou konstrukci.

Saint-Etienne se i po změně stran snažilo navýšit svůj náskok. Landrin svou tečovanou střelou ale vážné problémy nenadělal. Po 55. minutách ale bylo skóre vyrovnáno. Puygrenier naskočil na centr Neneho z přímého kopu a prakticky nedal brankáři Janotovi šanci. Nakonec ale zápas skončil přeci jen výhrou jednoho z celků. Těmi šťastnějšími byli tentokrát hosté. Bergessio tečovanou hlavičkou rozhodl o výhře Les Verts.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele