24. kolo
14.02.2009 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Valenciennes FC - FC Nantes 1:1

Pěkný zápas opět odehráli hráči Valenciennes. Podobně jako minulý týden proti Grenoble měli i proti Nantes více gólových příležitostí, zase jim však selhala koncovka, a tak si připisují jen bod za remízu 1:1. Na vedoucí branku domácího Schmitze odpověděl povedenou akcí v 60. minutě Chorvat Klasnič.

Nantes vstoupilo do utkání lépe, když Nevesovu střelu zlikvidoval parádně brankář Penneteau, hned za šest minut se však vedení ujali domácí. Bývalý hráč Lille Rafael Schmitz skvělým způsobem trefil z voleje přesně levý roh branky tak, že brankář Alonzo nemohl mít absolutně žádnou šanci na zareagování.

Valenciennes mohlo jít do dvoubrankového vedení po půlhodině hry, protože Lacourt vyslal parádním způsobem Tiéného, jenže záložník Pobřeží Slonoviny pálil z vápna z úhlu jen do Alonza. Tiéné měl pak prsty v další akci po sedmi minutách. Našel totiž centrem na vzdálenější tyči nehlídaného Saeze, jehož hlavičku ale znovu kryl nantský strážce branky.

Vyrovnávací trefa padla po hodině hry. Bekamenga uvolnil chorvatského forvarda Klasniče, ten se prodral kolem dvou obránců a s přehledem poslal balón do sítě. Tahle branka nakopla hostující mužstvo o chvilku později k další gólovce, v níž pálil Capoue, nakonec ho polapil s vypětím všech sil gólman Penneteau.

Do konce zápasu útočilo jen Valenciennes. A Alonzo měl hodně práce. Nejprve využil domácí Audel špatné koncentrace beků Poularda s Pierreem a dostal se přímo před něj, ale stejně jako on ani o dvě minuty později se Pujol nakonec gólově neprosadil. Valenciennes se tak díky hezkému sběru bodů z posledních zápasů, ve kterých ani jednou neprohrálo, derou ze sestupového pásma, Nantes zůstává v dolním středu tabulky.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele