29. kolo
22.03.2009 21:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Toulouse FC - Paris Saint-Germain 4:1

Pařížané si připsali svou druhou ligovou porážku v řadě a ve dvou zápasech za sebou inkasovali celkem sedm branek. V tomto kole jasně nestačili na fotbalisty Toulouse, kteří vyhráli s přehledem 4:1. PSG tak najednou ze druhého místa po dvou kolech kleslo na šestou příčku.

Ačkoli se hosté nacházejí na šesté pozici, stále mají šanci na zisk ligového titulu. PSG uzavírá šestku týmů, které by mohly sesadit sedm let nepřekonatelného krále Olympique Lyon a ztrácí na něj jen čtyři body. Po postupu do dalšího kola Poháru UEFA přes portugalskou Bragu se ale tento ligový zápas Paříži po všech stránkách nepovedl.

Toulouse vstoupilo do utkání skvěle. Sice nejprve ve čtvrté minutě zahrozili na druhé straně Rothen s Giulym, ale o pár chvilek později se již domácí radovali z první branky. Didot z přímého kopu z dálky nenacentroval do vápna, jak se dalo očekávat, ale rychle přihrál nalevo naprosto volnému Bergougnouxovi, který krásnou střelou ke vzdálenější tyči nedal gólmanovi Landreauovi žádnou šanci.

Také hosté měli šance, ale Hoarau ani Sessegnon na gólmana Carrassa nevyzráli. Naopak šest minut před koncem Toulouse zvýšilo svůj náskok. Opět se otevřel prostor na pravé straně obrany PSG. Pak už stačilo, aby na konci skvělé kombinace stál nejlepší střelec Ligue 1 André-Pierre Gignac, který po střele do protipohybu Landreaua vsítil svou osmnáctou branku. Rozhodující úder inkasovali Le Guenovi hoši pár vteřin před přestávkou. Didotův přízemní rohový kop došel až k Sissokovi. Ten se do míče skvěle opřel a vymetl pavouky u levé tyče.

PSG se snažilo dál. Potřebovalo ovšem rychle odpovědět, což se nestalo. Chybělo i potřebné štěstí, vždyť M'Bengue pálil po Rothenově rohu hlavou jen do břevna. Nakonec se podařilo skórovat v 71. minutě Mabialovi. Rothen našel z přímého kopu u levé tyče Traorého, který z pádu přihrál před branku svému stoperskému kolegovi, pro něhož už prázdná branka z bezprostřední blízkosti nebyla problém.

Na konečných 4:1 pečetil v 81. minutě domácí Braathen. Na hranici ofsajdu si seběhl pro míč, obehrál bezmocného brankáře Landreaua a elegantně zakončil. Po lednovém výprasku 0:4 na hřišti Bordeaux to byla pro Paříž nejvýraznější prohra v sezóně. Toulouse naopak poprvé zaznamenalo v jednom zápase čtyři góly.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

snad PSG vyhraje..tip: 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele