35. kolo
13.05.2009 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - Lille OSC 0:0

Přímý souboj o pohárovou Evropu nevyzněl lépe ani pro jeden tým. Jak domácí Toulouse, tak hosté z Lille nenašli gólový recept a zápas se tak musel obejít bez gólů.

Toulouse a Lille nadále bojují o páté místo v Ligue 1, které zajišťuje účast v příštím ročníku Evropské ligy. Do tohoto boje se po tomto kole zapojilo i Rennes, které si poradilo s Caen a má stejně bodů jako šesté Lille. Toulouse stejně jako Lille nevyhrálo již pět zápasů v řadě a spokojené tak může být třeba čtvrté PSG, jehož náskok je nyní již čtyřbodový.

Domácí začali zápas aktivněji. V samém úvodu se do šance dostal nejlepší střelec Ligue 1 André-Pierre Gignac. Jeho pokus ale skončil pouze na boční síťce Butellovy brány. Podobně dopadla i střela Etienna Didota, který střílel z dvaceti metrů. Tentokrát musel jeho střelu krýt brankář hostů.

Lille se málem ze své první šance radovalo z úvodního gólu. Ve čtyřiadvacáté minutě se již Florent Balmont radoval z překonání gólmana Carrassa, jeho brankovou radost ale zastavila tyčka. Deset minut před koncem poločasu se opět připomněl Gignac, který ale z bezprostřední blízkosti pouze nastřelil dobře postaveného Butella.

Ve druhé půli měla obě mužstva šance ke skórování. Hostující záložník Michel Bastos z dvaceti metrů protáhl Carrassa, na druhé straně byl tentokrát zbytečný jeho kolega Butelle, jehož ale naštěstí pro hosty zastoupil na brankové čáře jeden z obránců. Téměř gólovou střelu vyslal na branku aktivní Gignac.

Poté ukázal své kvality opět Carrasso, když i napodruhé vyrazil Bastosovu dalekonosnou střelu. Následně si poradil i s Cabayeho volejem. Hvězdami večera byli tentokrát oba gólmani. Na druhé straně se opět vyznamenal Carrassův protějšek Butelle, když skvělým zákrokem vyrazil Braatenovu střelu.

Své štěstí poté vyzkoušel i Moussa Sissoko. Strážce hostující svatyně ale i tentokrát vyšel ze souboje vítězně. Ke konci zápasu měli ale domácí více štěstí než jejich soupeři. Carrasso neuvěřitelným zákrokem nejdříve zlikvidoval Debuchyho střelu, a když už byl francouzský gólman překonán, zastoupila ho opět tyčka. Nešťastníkem byl tentokrát belgický talent Eden Hazard.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele