28. kolo
15.03.2009 21:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Olympique Marseille 1:3

PSG před svými fanoušky podlehlo Marseille 1:3 a nevyužilo "nabídku" Lyonu dostat se do čela nejvyšší francouzské soutěže. Hosté se ve 24. minutě dostali do vedení, domácí výběr ale dokázal brankou do šatny vyrovnat na poločasových 1:1. O osudu celého zápasu rozhodlo rozmezí šesti minut v úvodu druhé půle, kdy se hráčům Marseille podařilo vstřelit dvě branky, na které už PSG nenašlo odpověď.

Úvod utkání se nesl ve znamení několika náznaků šancí ze strany Marseille, ale žádná z nich domácí branku příliš neohrozila. Střely Cany, Cheyroua a Valbueny mířily mimo tři tyče, daleko úspěšnější byl až ve 24. minutě Zenden. Nizozemský záložník využil skvělé přihrávky z dílny Brandaa a tvrdou střelou poslal Marseille do vedení. Obdržená branka "nastartovala" domácí tým, který přidal na aktivitě a vytvořil si několik brankových příležitostí. Ty největší zahodili Hoarau a Giuly. Park princů, ve kterém bylo v nedělní večer 45 tisíc fanoušků "vybuchl" až dvě minuty před poločasovým hvizdem. Giuly, který po celý poločas zaměstnával obranu Marseille, se gólu dočkal ve 43. minutě. Luyindula překonal obranu Marseille a míč naservíroval právě Giulymu, jenž technickou střelou vyrovnal na poločasových 1:1.

Zlom v utkání přinesla 53. minuta, kdy byl vyloučen domácí Camara. Hostující Zenden se zcela osamocen řítil na domácí branku a obránci PSG nezbývalo nic jiného, než zatáhnout za "záchrannou brzdu."

Marseille dokázala početní výhody využít hned z přímého kopu, který byl nařízen právě za faul na Zendena. K míči se postavil sám postižený, jeho centr se dostal na kopačku Koného a ten bez problému upravil na 1:2. Konečnou podobu výsledku dal po hodině hry Cana, který se uvolnil přes několik protihráčů a střelou z hranice šestnáctky uzavřel skóre zápasu na konečných 1:3 ve prospěch Marseille.

Pařížané díky prohře klesli v tabulce na třetí místo, před tým z hlavní města Francie se dostala právě Marseille. Velmi vyrovnané čelo tabulky tak slibuje dramatický boj o ligový titul.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PSG vyhrajou:) 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

vyměnil sme tomsso za PSG :D tak sek ámo drž jinak ti urvu dicka :D

Reagovat
smazaný uživatel

OM RULEZZ Výhra Olympique Marseille 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda chlapci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele