10. kolo
26.10.2008 21:00 CET
2 : 4
(2:1)

Reportáž

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 2:4

Marseille nevyužila nabídku Lyonu a poprvé v sezóně se na čelo tabulky nepodívá. Doma totiž trestuhodně prohrála s Paris Saint Germain, které se nacházelo až v druhé polovině ligy. Domácí nezvládli hlavně druhou půli, ve které dostali tři branky a klesli na druhé místo. PSG je po nečekané výhře šestý.

Hlavním hrdinou na Stade Velodrome se stal hostující útočník Guillaume Hoarau, jenž zařídil úvodní branku zápasu, patřil mu také úplně polední zásah na 2:4. Horaou se využil první gólovku po necelých deseti minutách, kdy po rohovém kopu Rothena přeskočil domácího obránce Lorika Canu a přesnou hlavou nedal brankáři Mandandovi šanci.

Avšak o dvanáct minut později už domácí fanoušci odhodili kamenné tváře, zmatek mezi brankářem Landreauem a obráncem Bourillonem využil Charles Kabore, nenechal se jimi rozhodit a načechraným balónem umožnil pohodlně skórovat hlavou Niangovi – 1:1. Ke konci poločasu se Marseille dostala do vedení, v poslední minutě vypálil na Landraua Bakari Kone, brankář dokázal vyrazit jen před sebe a dotírající Valbuena bez problémů zakončil.

Do druhého dějství ovšem vlétli hosté s plnou parádou a po osmi minutách hry bylo srovnáno. Opět byl toho obránce Cana, kterému sebral míč jako lízátko Fabrice Pancrate, vyslal do hry Luyindulu, který jen lehce přizvedl, míč se však podruhé třepetal v síti – 2:2. Za dalších 20 minut mohla jít Marseille znovu do vedení, zleva vypálil nekompromisní dělovku Benoit Cheyrou, ta se ovšem odrazila jen od tyče.

A tak 13 minut před koncem rozhodl z neuvěřitelných 30 metrů z přímého volného kopu Rothen, jenž ještě více oživil už tak krásnou gólovou noc. Účet zápasu uzavřel za dalších pět minut dorážkou již zmiňovaný Hoarau. Parříž si odvezla velmi cenné tři body, Marseille se musí dát rychle do kupy, neboť boj o mistrovský titul rozhodně nekončí.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele