25. kolo
22.02.2009 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

I Marseille ztratila body

Marseille nepředvedla proti Le Mans vůbec dobrý výkon. V ofenzívě se hodně trápila a na bezchybnou defenzívu soupeře prostě svými bezzubými útoky nemohla mít nárok. Hosté obrali favorita o dva body, ten tak nakonec zůstává jen na třetí příčce.

Olympique Lyon tak má po tomto kole dostatečný náskok na první příčce. Konkrétně šest bodů na druhé Paris SG. Všichni jeho soupeři včetně Marseille, která si rozhodně tři body za svůj výkon proti Le Mans nezasloužila, zaváhali, a opět dláždí cestu sedminásobnému mistrovi Francie k zisku dalšího titulu.

Domácí se po celou dobu tlačili do útoku. Jenže jejich chabá hra bez myšlenky s nakopávanými centry nemohla vést ke kýženému gólu. V 18. minutě zakombinoval Taiwo, který snad jako jediný z týmu odehrál solidní utkání, se spoluhráčem Koném. Ten mu vrátil míč zpátky, následný pokus Nigérijce zkrotil gólman Pele. Na druhé straně využil chyby obránce Rodrigueze Le Tallec, jenž orazítkoval pravou tyč. Ke konci poločasu pálil do boční sítě z rychlosti domácí Ziani a Zendenovu střelu chytil hostujucí gólman Pele.

Olympique nezměnil své pojetí hry ani ve druhé půli, takže zase spoléhal jen na standardky a centry do vápna, které neměly žádnou šanci na úspěch. Hned na začátku poločasu letěl Zendenův přímý kop na dorážejícího Civelliho, ten ale zamířil nepřesně. Pronikajícího Nianga zastavil v pokutovém území Pele, v 73. minutě měl blízko ke skórování Zenden, ale napálil jen tyč.

V závěru zápasu mohli navíc skórovat hosté. Coutadeurův přímý kop z ideální pozice mířil vedle, kdyby nebylo zákroku Hiltona, mohl Thorstein Helstad postupovat v 86. minutě sám na brankáře Mandandu. I tak to Le Mans, které bojuje o záchranu, určitě nevadilo, protože bod ze Stade Vélodrome se určitě počítá. A kdyby Maígův centr zleva po skvělém sólu našel Helstada, kdo ví, kolik bodů by si nakonec ještě odvezlo.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com, eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele