31. kolo
12.04.2009 17:00 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Grenoble Foot 38 4:1

V zápase mezi Marseille a Grenoblem padlo hned pět branek. Všechny ale přišly až ve druhém poločase - domácí nakonec hosty přestříleli jasně 4:1.

Svěřenci Erica Geretse si tak alespoň trochu naklonili své fanoušky, kteří museli přihlížet prohře svého týmu v Poháru UEFA - Marseille podlehla Doněcku 0:2. Jednalo se o druhou pohárovou porážku v řadě, předtím totiž francouzský celek v odvetě nestačil na Ajax a rozhodl o svém postupu až v nastavení. Naproti tomu Grenoble prohrál již potřetí v řadě a v tabulce zůstává na čtrnácté příčce - s pěti body náskoku na sestupující Nantes.

Atraktivní zápas přinesl branky až ve druhé půli. Po sedmi minutách se dokázal prosadit z penalty Taye Taiwo, náskok navýšil do 60. minuty Vitorino Hilton. Druhým gólem v zápase zvýšil již na rozdíl tří branek mladý obránce Taiwo. Svůj čtvrtý gól za Marseille si těsně před koncem připsal Brandao, poslední slovo ale měli hosté - v nastaveném čase snížil Laurent Courtois.

První půle góly ani žádné vážnější šance nepřinesla. Přesto o sobě více dávala najevo Marseille, která se několikrát dostala do nadějných střeleckých pozic. Grenoble ale hlavně zezačátku rozhodně nebyl horším týmem, domácí ale postupem času získávali na hřišti převahu.

Druhý poločas začal v jiném tempu než ten předcházející. Již po sedmi minutách nařídil rozhodčí pokutový kop za faul Batllese na pronikajícího Mathieua Valbuenu. K míči se postavil levý obránce Taye Taiwo. Gólman Wimbee sice dokázal odhadnout směr střely, nedokázal ale míči zabránit v cestě do sítě - 1:0.

Již o šest minut později to bylo 2:0. Svůj vůbec první gól za Marseille si připsal další skórující obránce Vitorino Hilton. Jednatřicetiletý bek si naběhl na centr Valbueny z přímého kopu a překonal bezmocného Wimbeeho. V 59. minutě tedy zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

V 64. minutě pak bylo definitivně rozhodnuto. Ke standardní situaci se postavil střelec prvního gólu Taiwo a dělovkou z dvaceti metrů napálil míč přesně do horního rohu branky. Wimbee byl opět bez šance a Taiwo mohl slavit jeden ze svých nejkrásnějších gólů v kariéře. Během 12 minut dokázali marseillští nasázet tři branky a rozhodnout tak zápas.

Grenoble se ale nevzdával a velkou šanci neproměnil Pierre Boya. Ten z hranice pokutového území vystrašil gólmana Mandandu, ten ale nakonec dokázal střelu krýt. Na druhé straně musel být pozorný i Wimbee. Wiltord byl blízko zvýšení na 4:0, když střelou z první mířil mezi tři tyče branky Grenoblu.

Domácí se ale nakonec čtvrtého gólu přesto dočkali - zasadil se o něho brazilský útočník Brandao. Toho v pokutovém území přesnou přihrávkou našel Ben Arfa a Brazilec slabou střelou z malého vápna prostřelil přihlížejícího Wimbeeho - 4:0.

Hosté se nakonec dočkali čestného úspěchu. Ve čtvrté minutě nastavení pokazil Mandandovi radost z čistého konta Laurent Courtois. Na jasnou výhru Marseille již ale inkasovaný gól neměl vliv a Eric Gerets se mohl radovat z posunu do čela tabulky - alespoň do zápasu Lyonu.

Autor: Anna-Marie Kroupová

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele