31. kolo
12.04.2009 18:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Landreau vychytal Paříži remízu v Lille

Očekávaný souboj pátého a šestého celku skončil bezbrankovou remízou. Zatímco PSG si prakticky po celý zápas nedokázalo vytvořit nic, čím by ohrozilo Malickiho branku, soupeř z Lille především v první půli mohl vést o několik branek. Jenže když mu nevyšel ani závěrečný nápor, rozešly se oba týmy smírně.

Naprosto dva rozdílné poločasy byly k vidění na Stadium Lille-Metropole, kde se sešla návštěva 18 000 diváků, jenž domácí stánek vyprodala. První poločas byl senzační, útoky, kterých mělo rozhodně více Lille, střídaly jeden druhý. Druhá půle ovšem zapadla do šedivého průměru a až na poslední desetiminutovku se jinak konalo nudné klání.

Pařížané mohou děkovat gólmanovi Landreauovi, zřejmě nejlepšímu hráči na hřišti. Byl pořád v jednom kole, přesto ani jednou nevypadl z koncentrace. A jistými zákroky výraznou měrou přispěl k získanému bodu, který má pro hosty cenu zlata. Průběh utkání totiž jasně naznačoval, že výhra měla zůstat v Lille.

Domácí Dogy začaly famózně. Ve 13. minutě možná nechtěně ohrozil Landreaua Hazard. Jeho centr zleva do vápna najednou zamířil jen těsně kolem tyče. O chvilku později vyslal z přímého kopu přímou střelu Michel Bastos a hostující brankář jí jen tak tak zkrotil. Na druhé straně se o skórování pokoušel kanonýr Hoarau, ovšem s jeho hlavičkou Malicki příliš práce neměl.

Ve 25. minutě se dostal do rychlého brejku Hazard, nalil Balmontovi, jenže pokus zamířil jen o centimetry mimo. Pařížská obrana vůbec nestíhala a se štěstím se bránila dalším nájezdům. Že bylo PSG směrem dopředu naprosto neškodné, dokázal pravý bek Ceará. Ten sice chtěl mrštit dlouhý aut do vápna, místo toho však pobavil diváky a zesměšnil se, protože ho hodil jen za pomezní čáru. V závěru půle dotíral na Landreaua slovenský forvard Vittek, avšak pod nohy se mu včas vřítil jeho protihráč mezi třemi tyčemi.

Kdo čekal hezký fotbal i po přestávce, musel si nechat zajít chuť. Přesná muška tentokráte oběma celkům moc nešla, obě defenzívy, hlavně ta hostující, dost své hradby zpevnily. Až od 80. minuty se snažilo strhnout vítězství na svou stranu Lille. Hazardovi volej nejprve nevyšla, o něco nebezpečnější byl se svým pokusem Bastos, ale nejblíže ke gólu měl poté střídající Frau. Landreau ovšem proti jeho pumelici z blízkosti, do které máchl na poslední chvíli levačkou, zasáhl výtečně.

Obě mužstva na pátém a šestém místě mají stejný počet bodů jako čtvrté Toulouse. Díky této remíze je rozdíl mezi první trojkou na čele, kde je Marseille, Bordeaux a Lyon, a tou druhou pod ní, tříbodový.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1x

Reagovat
smazaný uživatel

vzajomne zapasy

Reagovat
Lahvac-CZ

under 2.5

Reagovat
scholes18

jednotkaa..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele