36. kolo
17.05.2009 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lille nevyužilo zavahání Toulouse, když s Nice remizovalo 1:1

Lille nevyužilo zaváhání Toulouse a na svém hřišti pouze remizovalo s Nice. Na pátou příčku tak nadále ztrácí dva body.

Lille má v posledních týdnech špatnou formu, z posledních tří zápasů vyválčilo pouze dva body; naposledy se pak z výhry radovalo na začátku dubna, kdy porazilo 2:0 Nantes. Tým ze severu Francie má problémy hlavně se střílením branek, v pěti předešlých duelech vsítilo pouze čtyři branky. Nice na tom s formou není o nic lépe, to ale narozdíl od Lille již nemá o co hrát. Dvě kola před koncem totiž ztrácí na pátou příčku, zajišťující start v pohárové Evropě z devátého místa nedostižných jedenáct bodů.

Přestože byli domácí v prvním poločase lepším týmem, po pětačtyřiceti minutách prohrávalo se svým soupeřem 0:1. První branku zápasu totiž vstřelil mladý útočník Anthony Modeste. Lille se ale v druhé půli dočkalo zaslouženého vyrovnání, když v 70. minutě vstřelil svůj pátý gól v sezoně talentovaný středopolař Yohan Cabaye.

Diváci byli v úvodních minutách svědky nepříliš atraktivního zápasu, který svými útočnými výpady párkrát narušil snaživý útočník Eden Hazard. Ten stál také za první šancí celého utkání. Mladý belgický útočník odvedl na levé straně zálohy dobrou práci, když se zbavil několika hráčů a následně svým centrem našel osamoceného Fraua na kraji pokutového území. Ten ale nabídnutou šanci nevyužil a míč poslal mimo branku.

Po deseti minutách se ale navzdory doposud horšímu výkonu prosadili hosté. Anthony Modeste dostal šanci v útoku Nice, za kterou se svému trenérovi odvděčil po půlhodině hry. Jednadvacetiletý forvard překonal Ludovica Butella nenápadnou přízemní střelou zpoza pokutového území - 0:1.

O pár minut později to mohlo být již 2:0 pro Nice. Habib Bamogo překonal obránce Lille a následnou střelou překonal i podruhé Butella v brance domácích. Rozhodčí ale gól pro faul na obránce neuznali. Lille nastoupilo do druhé půle ještě aktivněji než do té první. Hosty z Nice ale dvakrát podržel vynikající brankář Ospina. Vittek uvolnil svou přihrávkou Balmonta, kterého ale skvěle vychytal právě gólman hostů. Ten si nakonec poradil i s následnou Vittekovou dorážkou.

David Ospina podržel svůj tým i poté. V 58. minutě totiž dokázal zlikvidovat nebezpečnou hlavičku Bastose, který těžil především z dobré práce aktivního Hazarda. O čtyři minuty později promeškal další příležitost střídající slovenský útočník Robert Vittek, jehož pokus opět zastavil jistý Ospina.

Dvacet minut před koncem ale Ospina udělal chybu, kterou dokázali domácí hráči využít. Hostující gólman špatně vyhodnotil centr z rohového kopu, míč pod tlakem minul a Yohan Cabaye již míč bez problémů dopravil do prázdné sítě. Byl to již pátý gól v sezoně třiadvacetiletého záložníka - 1:1.

Čtyři minuty před koncem mohl o zápase rozhodnout Hazard, jenž bez větších potíží prošel kolem tří obránců Nice. Následně ho ale zastavil Ospina, který tak alespoň částečně napravil svou chybu ze 70. minuty. Nakonec se ještě mohli radovat hosté. Loic Rémy našel ve volném prostoru Chaoukiho Ben Saadu. Ten ale z dobré pozice branku netrefil a utkání skončilo nerozhodně 1:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele