16. kolo
29.11.2008 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Lorient opět neprohrál, tentokrát na půdě Lille

Lille nevyužilo šanci na průnik mezi nejlepší týmy Francie, když doma pouze remizovalo s dvanáctým Lorientem 1:1. Ten dokázal bodovat potřetí v řadě a nadále tak stoupá tabulkou.

Lille patří mezi ambiciózní celky Ligue 1, a to chtělo prokázat i v šestnáctém kole proti Lorientu. Vše vypadalo pro domácí růžověji po sedmi minutách, když skóre otevřel Bastos, ještě do poločasu ale hosté stihli vyrovnat díky vlastnímu gólu talentovaného Francouze Adila Ramiho. Nakonec mohli být domácí rádi za bod, Lorient totiž v druhé půli nastřelil tyč Malickiho branky...

Lille, které v minulém kole remizovalo s Marseille, začalo zápas ve velkém stylu. Již po čtyřech minutách se ve vyložené šanci zjevil Fauvergue, který ale svou příležitost v gól přetavit nedokázal. Domácí diváci se ale nemuseli příliš zlobit, o tři minuty později totiž přišel gól z kopačky Bastose. Tomu skvěle přihrál aktivní Obraniak, Bastos běžel sám na brankáře, se kterým již žádný problém neměl. 1:0 pro Lille.

Další šance domácích opět putovala po trase Obraniak-Fauvergue, ani tentokrát se ale francouzský útočník z gólu neradoval. Lille vsítilo druhý gól až po pětatřiceti minutách - pro štěstí hostů se ale jednalo o branku vlastní... Jeremy Morel centroval na Gameira, centr se pokoušel odvrátit obránce Rami, udělal to ale tak nešikovně, že se míč ocitl až za zády spoluhráče Malickiho.

Gól hosty evidentně nakopl a po poločase se ujali tempa zápasu. Gameiro poslal do samostatného úniku Abriela, ten mohl přihrát zpět před prázdnou branku Gameirovi, kvůli svému sobectví se ale nakonec z gólu neradoval. Ke konci zápasu ještě nevyužil obrovskou šanci Amalfitano, jeho střela dokonce překonala domácího gólmana, v cestě míči však stála tyčka.

Lille tak podruhé za sebou pouze remizovalo, díky získanému bodu se ale posunulo z osmého na sedmé místo. Lorient se také posunul o příčku výš a nyní okupuje dvanáctou pozici.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele