25. kolo
22.02.2009 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - AS Monaco 2:1

Doslova infarktový závěr mělo utkání mezi Lille a Monakem. Ještě v devadesáté minutě střetnutí svítilo na světelné tabuli skóre 1:0 a divák, který ze stadionu odešel předčasně, mohl jen litovat. Obě mužstva totiž stačila do závěrečného hvizdu přidat po jedné brance.

Lille vstoupilo do zápasu ve velkém stylu a hned ve dvanácté minutě se dočkalo vedoucí branky. Bastos zatáhl míč po pravém křídle a přesným centrem našel Obraniaka, který vyhrál vzdušný souboj s obráncem Modestem a prudkou hlavičkou otevřel skóre utkání. Hosté si v první půli vytvořili dvě vážnější šance, ale pokusy Pina a Parka v síti neskončily. Naopak těsně před koncem prvního poločasu mohlo druhou branku přidat Lille, ale Bastosův přímý kop skončil v náručí gólmana Ruffiera.

Začátek druhé pětačtyřicetiminutovky se nesl ve znamení další dobré příležitosti domácího výběru, avšak Bastosova dalekonosná střela nemířila mezi tři tyče. Utkání ovlivnilo vyloučení hostujícího Alonsa, který po hodině hry neudržel nervy na uzdě a během tří minut uviděl dvě žluté karty, které znamenaly předčasný odchod do kabin. Monako se však ani v deseti lidech na hřišti nevzdávalo a snažilo se zvrátit nepříznivý stav. Největší možnost na vyrovnání měl na kopačkách střídající Licata, ale domácí gólman Malicki byl na svém místě a jeho pokus zlikvidoval.

Další zajímavé momenty přinesl až nastavený čas. Nejprve v 93. minutě zvyšoval na 2:0 pro domácí Dumont, hosté ale nesložili zbraně a zásluhou Adriana snížili ve čtvrté minutě nastavení na konečných 2:1.

Lille si díky vítězství udrželo kontakt s čelem tabulky, na druhé PSG ztrácí pouhé tři body. Monako si připsalo druhou porážku v řadě a je na dvanáctém místě, avšak pouze 3 body nad zónou sestupu.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele