28. kolo
14.03.2009 19:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Le Mans UC 72 - Stade Rennes 2:2

Oba mančafty po vzájemné plichtě sice v tabulce klesly, nicméně bodík se hodí hlavně domácímu celku, který i přesto stále musí vehementně bojovat o záchranu. V tabulce se sice drží na solidním dvanáctém místě, od sestupové zóny ho ovšem ve vyrovnané soutěži dělí jen tři body, a tak bod s mančaftem z horní poloviny tabulky se počítá. Rennes naopak velmi ztratilo a kleslo na sedmou pozici, boj o titul se začíná mírně vzdalovat.

Navíc vzhledem k průběhu musí být rádo alespoň za to, po čtvrthodině hry totiž už prohrávalo 2:0, avšak poslední čtvrthodina zase patřila hostům a díky brance v nastaveném čase mohla vypuknout částečná radost. Pro Le Mans to je ohromná škoda, ovšem alespoň sebevědomí v dalších duelech chybět nebude.

Domácí tým otevřel skóre už ve 2. minutě. Hlavičku osamoceného Rollanda Lamaha dokázal ještě reflexivně před sebe vyrazit gólman Nicolas Douchez, avšak dorážka do prázdné brány byla lahůdkou pro norského forvarda Thorsteina Helstada - 1:0. Domácí šli do pohodlného dvoubrankového vedení v 18. minutě, kdy vápnem proběhl Gervinho a do protipohybu bezmocného Doucheze navýšil.

V této chvíli se ale hosté nesložili a začali si vytvářet také nějaké šance. Deset minut před koncem první půle zablokoval na poslední chvíli unikajícího Oliviera Thomerta bek Antonio Geder, o něco později zlikvidoval dělovku Romaina Danze s problémy brankář Yohann Pele. Rennes pak začalo tlačit a až do konce klání mělo velký tlak, který se projevil poprvé až v 75. minutě.

V tuto chvíli se střídající Jires Ekoko uvolnil v pokutovém území, elegantně se otočil a vymetl přesně horní kout Pelého branky, dal tedy hostům alespoň nějakou malou naději. Rennes se v závěru dostalo do enormního tlaku a nakonec si za svou bojovnost úspěch zasloužilo. V nastaveném čase náhradník Jerome Leroy poslal pas na další novou tvář Moussa Sowu a ten s přehledem trefil - 2:2.

Hostům se proto povedl unikátní kousek, kdy všichni tři střídající hráči byli hlavními aktéry duelu a výraznou měrou se podíleli na obou gólech, sázka na riziko se tak kouči Guy Lacombemu vyplatila stoprocentně. V příštím kole si chce Le Mans spravit náladu v Auxerre, které tak= hraje o záchranu, Rennes přivítá stoupající Valenciennes.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele