20. kolo
17.02.2009 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Le Mans UC 72 - Lille OSC 0:0

Remíza mezi Le Mans a Lille se od začátku zdála být velmi pravděpodobná a nakonec se zrodila v bezbrankové podobě. Poprvé po čtyřech zápasech neskončil duel na stadionu Leon-Bollee 1:1.

V dohrávce 20. kola hrály oba celky velmi zodpovědně v obraně, nicméně moc toho nepředvedly co se týče útočně fáze a diváci spíše viděli podprůměrné klání. Bod se rozhodně více hodí Le Mans, které tak získalo potřebné sebevědomí v boji o záchranu.

Le Mans vstupovalo do utkání jako velký outsider, šest zápasů z předchozích sedmi prohrálo a čekalo se, že Lille zaútočí na čelo tabulky a pokusí se dotáhnout na nejlepší čtveřici. Nicméně to se nepovedlo a domácí si rozhodně za svůj výkon úspěch zasloužili.

Do první obrovské příležitosti se v prvním poločase dostal útočník hostů Michel Bastos, který vypálil velmi tvrdě asi z 22 metrů, nicméně rána skončila jen na tyči a dotírající Ludovic Obraniak byl se zakončením až příliš zbrklý.

Gólu se dočkalo Le Mans krátce před pauzou, když svou šanci proměnil Thorstein Helstad, bohužel ke smutku větší části publika držel pomezní rozhodčí praporek nahoře a kvůli ofsajdu tak zůstalo skóre stejné. Lille začalo zvyšovat obrátky v druhém poločase a po hodině hry si vytvořilo příležitost. V poslední možnou chvíli ale přispěchal k úplně osamocenému Francku Beriovi Ibrahim Camara a společně s gólmanem Rodolphem Rochem celou situaci vyřešili.

Na druhé straně se v poslední zajímavě šanci zápasu ocitl Roland Lamah, jenž prověřil gólmana Gregorye Malickiho, nicméně ten dělovku z voleje z hranice vápna dokázal se štěstím zkrotit. Lille si udrželo šestou pozici a ve víkendovém klání bude doma bojovat s Monakem, Le Mans kleslo na patnáctou pozici a čeká ho těžké střetnutí v Marseille.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele