17. kolo
06.12.2008 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Nantes - Olympique Lyon 2:1

Souboj velkého Lyonu proti trpaslíkovi z Nantes. Domácí celek možná oprášil zašlou slávu z dob, kdy vyhrál titul, a i přes inkasovanou branku v první půli je spasil dvěma trefami v dějství druhém Ivan Klasnič.

Rozhodující gól navíc dal v předposlední minutě zápasu z penalty. Pro nováčka soutěže to jsou velmi cenné body v boji o záchranu, zůstává šestnáctý. Lyon udržel první místo, jeho náskok se však podstatně ztenčil, je už jen tříbodový.

Lyon v lize nevyhrál dokonce potřetí za sebou a pokud si chce udržovat konstantní odstup, musí hodně rychle zabrat. To Nantes je na tom právě opačně, třetí výhra v řadě a strmý vzestup tabulkou jsou pro klub určitě velmi pozitivní zprávy.

V prvním poločase byl nejaktivnějším mužem na hřišti hostující Frederic Piquionne, který mohl otevřít skóre zápasu v úvodní pětiminutovce. Jenže při první šanci míč osamocen před brankářem Jeromem Alonzem napálil pouze do jeho nohou, o minutu později v téměř stejné pozici zasáhl Alonzo opět skvěle.

Lyon nadále soupeře tlačil, moc šancí však k viděni nebylo a fanoušky na stadionu proto rozesmutnil dvě minuty před pauzou právě Piquionne. Po přímém kopu Kima Kallstroma vyrazil Alonzo pouze před sebe a Piquionne pohodlně do levého koutu zakončil - 0:1.

Druhé dějství ovšem přineslo zlepšení výkonu pro domácí tým a mírný tlak vyvrcholil po necelé čtvrthodině. Kousek za vápnem sebral balón z kopačky Jeremymu Toulalanovi Aurelien Capote, který vystřelil, rána ovšem změnila po teči směr a míč se dostal právě ke Klasničovi, který nedal brankáři Hugo Llorisovi šanci 1:1.

Když už to vypadalo, že se oba týmy smíří s jednobodovým ziskem, přišel úder z nebes v podobě pokutového kopu. Dvě minuty před vypršením normální hrací doby fauloval ve vápně Lamine Gassama Mamadoua Bagayokoka, rozhodčí foukl do píšťalky a Klasnič bez větších starostí rozhodl do protipohybu Llorise.

Příště se Lyon pokusí napravit reputaci ve šlágru doma s Marseille, na Nantes čeká opět domácí prostředí a soupeřem mu bude jiný nováček, tentokrát Grenoble.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3, OLYMPIQUE LYONNAIS!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

lyon 2 benzema

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele