34. kolo
02.05.2009 19:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Lorient - Lille OSC 3:1

Lille pokračuje v sérii špatných výkonů, když po St. Etienne a Marseille nestačilo ani na Lorient. Pohárové příčky se tak bílím vzdalují, naopak Lorient si prakticky zajistil účast v Ligue 1 i pro příští sezonu.

Lille ještě nedávno pomýšlelo na zisk ligového titulu, pak ale přišla nečekaná porážka od St. Etienne a následovala ztráta s konkurentem z Marseille. Proto si Lille vytyčilo jiný cíl - skončit do pátého místa a zajistit si tak účast v evropských pohárech. I tato meta se ale hostům po dnešním zápase ztrácí. Prohráli totiž potřetí v řadě a ačkoliv ztrácí na páté Toulouse jeden bod, tak má jeho soupeř zápas k dobru. Naopak Lorient navázal na dobrý výkon z Toulouse a po cenném bodu si nyní připsal plný bodový úspěch. Díky tomu se posunul na jedenáctou příčku s devíti body náskoku na sestupující St. Etienne.

V prvním poločase existovalo na hřišti pouze jedno mužstvo, Lille si vypracovalo několik šancí a nakonec se mohlo radovat i z úvodního gólu. Ten padl po chybě domácích obránců, kteří nedokázali zneškodnit Briův centr. Míč tak propadl až k nabíhajícímu Cabayemu, který jednoduše míč poslal do prázdné brány. Mohl tak slavit svůj třetí gól v sezoně. Lorient inkasovaný gól nakopnul a dostal se do hry. těsně před koncem poločasu se k dalekonosnému pokusu odhodlal Andre Ayew, jeho tvrdá rána se k překvapení všech návštěvníků zastavila až na břevně branky hostů. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1

Do druhého poločasu přišel úplně jiný Lorient, než který pobíhal na hřišti v první pětačtyřicetiminutovce. Hned po změně stran zkoušel Malickiho pozornost z rohového kopu Jouffre, z gólu se ale neradoval. Brankovou radost totiž přinesl jiný roh - ten z 63. minuty. Na Vahiruův centr si nejlépe naběhl Ciani a hlavičkou pod břevno vyrovnal stav zápasu - 1:1.

Lille se snažilo získat výsledek opět na svou stranu, Debuchyho rána zpoza pokutového území se ale neujala, když chytila opačnou faleš. Nakonec to byli domácí, kteří se tři minuty před koncem mohli radovat z vítězného gólu. Rafik Saifi využil zaváhání obrany, přešel přes statického Adila Ramiho a následně si poradil i s Yohannem Pelém - 2:1. Zatímco se Lille pokoušelo o vyrovnání, přišla pro hosty další rána. V 89. minutě totiž po křídle utekl Vahirua, který po sprintu přes celé hřiště parádně naservíroval míč Abrielovi před prázdnou branku. Domácí tak mohly těšit tři získané body.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele