27. kolo
08.03.2009 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - FC Nantes 2:1

Velmi důležité tři body si na cestě za záchranou na své konto připsali fotbalisté St. Etienne. V posledním zápase 27. kola Ligue 1 porazili na svém hřišti Nantes 2:0, dvěma přesnými zásahy se blýskl Ilan.

Začátek zápasu ale patřil fotbalistům Nantes. Už v páté minutě poslal Klasnič hosty do vedení. Navrátilec do sestavy Bagayoko poslal do pokutového území nadýchaný centr, na který si nejvýše naskočil 29letý útočník Nantes a prudkou hlavičkou zařídil hostům jednobrankové vedení. Vyrovnání na sebe nenechalo ale příliš dlouho čekat, v 11. minutě fauloval v pokutovém území Moullec jednoho z domácích hráčů a rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil Ilan s přesnou střelou vyrovnal na 1:1. Do vedení mohl St. Etienne v 25. minutě poslat Sall, jeho hlavička však mířila těsně nad branku Nantes.

Po půlhodině hry se ale už domácí celek druhé branky dočkal. Varrault utekl s míčem obraně Nantes a přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Ilana. Ten se nemýlil a svou druhou brankou v zápase se stal alespoň pro dnešní večer hrdinou všech fanoušků St. Etienne.

Domácí tým se v druhém poločase příliš do ofenzivy nepouštěl a spíše bránil těsné vedení. Byli to právě hosté, kteří si vytvořili nejméně dvě gólové šance, ale ani jednu z nich nedokázali přetavit ve vyrovnávací branku. Nejprve v 50. minutě zachránil domácí gólman Janot, jenž perfektním zákrokem zlikvidoval střelu Guillona. Největší šance na vyrovnání měl na deset minut před koncem Poulard, ale svoji prudkou hlavičku poslal pouze do tyče branky St. Etienne. Domácí výběr tak dokázal do závěrečných momentů utkání svůj náskok uhlídat a do tabulky si připisuje velmi důležité tři body.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele