1. kolo
09.08.2008 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - Paris Saint-Germain 1:0

Ve šlágru prvního kola francouzské ligy se střetly domácí AS Monaco s Paris Saint-Germain. Hvězdami posílené PSG nezvládlo úvodní kolo sezony a prohrálo v Monaku 1:0. Výhru knížecímu klubu zajistil jedinou trefou utkání teprve devatenáctiletý Frédéric Nimani.

AS Monaco i PSG by chtěly po předchozích sezonách znovu zaútočit na evropské poháry. Oba kluby se před sezonou posílily, zvláště klub z hlavního města posílil kádr o zkušené hvězdy Claudia Makeleleho nebo Ludovica Giulyho. Ale Monaco má také velké ambice, a navíc hrálo na domácí půdě.

Utkání přitom pro domácí knížata nezačalo vůbec dobře. Po čtrnácti minutách musel ze hry kvůli zranění Adriano Pereira a o dalších sedm minut později i další defenzivní hráč Leandro Cufré. První vážnější šanci utkání si vytvořili hosté. Z pětadvaceti metrů napřáhl Fabrice Pancrate a brankář Stephane Ruffier se vytáhl pohotovým zákrokem. I další šance patřila pařížskému celku. Pravý obránce Ceara poslal dlouhou přihrávku, která málem Ruffiera zaskočila. První poločas byl na obou stranách hodně opatrný, do šaten se šlo za stavu 0:0.

Šedesát sekund po začátku druhého poločasu nebezpečně zahrozil mladičký střelec Monaka Nimani po výborné práci Camila Meriema, brankář Landreau prozatím Paříž od inkasované branky zachránil. PSG mělo další tutovku na kopačce Guillaumeho Hoaraua, ale brankář Ruffier znovu zasáhl. Tlak PSG se začal stupňovat. Loňský nejlepší střelec Ligue 2 Hoarau spálil i další šanci po přihrávce Pancrateho. Tento nevyužitý pokus musel nakonec PSG hodně mrzet, jelikož na druhé straně poslal Monaco do vedení Frédéric Nimani. Devatenáctiletý Nimani přehodil po centru Meriema hlavičkou brankáře Landreua a zajistil Monacu první tři body do tabulky Ligue 1.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

s novymi posilami to psg zvladne 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju si aby PSG dobře odstartovalo ale v Monacu to bude sakra těžký

Reagovat
smazaný uživatel

jj super letos nám ta sezóna začíná pěkně 4ever MONACO!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele