26. kolo
01.03.2009 17:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

AS Monaco - AS Saint-Étienne 2:2

Až gólem z devadesáté minuty vybojovalo Monako bod za remízu 2:2 v utkání proti St. Etienne. Knížecí klub tak uštědřil v závěrečných momentech zápasu hostům pořádnou ránu, případná výhra by totiž St. Etienne katapultovala mimo sestupové příčky.

Domácí vstoupili do zápasu velmi dobře, hned v úvodu musel gólman St. Etienne Janot likvidovat prudkou střelu Adriana. Vedoucí branka Monak přišla po dvaceti minutách hry, když po křídle utekl Park, který našel přesnou přihrávkou Nimaniho. Ten si v pokutovém území míč zpracoval a přesnou střelou poslal domácí mužstvo do vedení. Odpověď hostů na sebe nenechala dlouho čekat. O šest minut se po spolupráci s Ilanem gólově prosadil Payet. Do konce první půle ani jeden z týmů nedokázal přidat další branku a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Fotbalisté St. Etienne, kteří jsou "namlsaní" postupem do další fáze Poháru UEFA, byli v druhé půli daleko aktivnějším týmem, který si vypracoval řadu šancí. Jednu z nich dokázali v 61. minutě přetavit ve svou druhou branku zápasu. Domácí obrana špatně rozehrála, míč jim vypíchl Matsui a překrásnou střelou poslal hosty do vedení 2:1. St. Etienne dokázalo v druhém poločase zahodit velké množství šancí, které je musí v závěrečném zúčtování zápasu velice mrzet. Monako se totiž z ojedinělé šance dočkalo v samotném závěru střetnutí vyrovnávací branky. Akci na jeden dotek, na jejímž začátku byl Park, dotáhl do gólového konce Mollo, který prudkou střelou nedal Janotovi v brance St. Etienne žádnou šanci. Hostům se tak výrazně zkomplikovala "záchranářská mise", díky zisku pouhého bodu stále zůstávají na sestupových příčkách.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele