26. kolo
28.02.2009 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AJ Auxerre - Toulouse FC 1:1

Bryan Bergougnoux se po svém střídání sotva rozkoukal na hřišti a deset minut před koncem zařídil svou branku Toulouse remízu. Domácí vedli po první půli díky brance Jeleně zaslouženě 1:0, zatímco hostům vyšla lépe ta druhá, takže remíza 1:1 je nakonec pro oba spravedlivá.

Domácí hráli v první půli lepší fotbal, naopak Toulouse předvedlo podobně špatný výkon jako v minulém týdnu proti Valenciennes, kterému také nevstřelilo díky slabým ofenzivním myšlenkám jedinou branku. Pouze nejlepší střelec Ligue 1 Gignac ohrozil domácí branku dvakrát z velkého úhlu, ale jak jeho první nebezpečnější pokus už ze druhé minuty, tak další o 25 minut později, bez problému gólman Sorin zlikvidoval.

Jinak však mělo míč na kopačkách Auxerre. Toulouse také častokrát faulovalo a nabídlo soupeři několik standardních situací, z jedné mohl v šesté minutě skórovat Dudka, ale jeho bombu nakonec s menšími problémy lapil do rukavic Carrasso.

Ve 24. minutě polský útočník Jeleň rozehrál aut, následně si naběhl do vápna na hranici ofsajdu na kolmou přihrávku a z blízkosti pod Carrassem vsítil z nenápadné akce první branku utkání. Ačkoli se oba týmy snažily hrát útočně, vyloženější šanci si do konce poločasu nevytvořily.

Toulouse se ve druhém dějství o hodně zlepšilo a hned ve 47. minutě orazítkoval břevno po rohovém kopu Sirieixe hlavou Fofana. V 57. minutě se po skvělé kombinaci otevřel prostor pro Sissoka, avšak špatně zpracoval míč a pálil jen vysoko nad.

Tlak hostů se stupňoval, ovšem Auxerre s vypětím všech sil jednobrankový náskok dokázalo dlouho hájit. Hlavně dvacet minut před koncem utkání bylo před brankářem Sorinem hodně rušno. Nejprve do něj střílel Mansaré, balón se odrazil k zabijákovi Gignacovi, který se ho dvakrát pokoušel dotlačit do sítě. Marně. První pokus vyrazil na brankové čáře ve skluzu Hengbart a poté to dokázal i hlavou Chafni.

Ten hned o chvilku později mohl zvýšit vedení na 2:0, ale z vyložené pozice skončil jeho pokus jen v boční síti. Hostující kouč poslal v 79. minutě na hřiště Bergougnouxe a tento tah se mu náramně vyplatil. Jen pár sekund po příchodu na hřiště šestadvacetiletý útočník uklidil centr zprava také střídajícího Bonneta v pádu přesně k pravé tyči.

Poslední šanci zápasu měl na kopačce Kahlenberg, jenž ihned z protiútoku po Bergougnouxově gólu mohl skórovat, jenže střela škrtla jen o břevno. Toulouse poskočilo i díky jednomu bodu alespoň do neděle na druhé místo, Auxerre je v poklidném středu tabulky desáté.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele