32. kolo
05.04.2008 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Racing Lens - FC Metz 1:1

Mizérie Racingu Lens pokračuje. Tým, jenž by dle předsezónních předpokladů měl figurovat v horní polovině tabulky, letos zažívá velké zklamání a výsledky, jichž tento celek doposavad dosahuje, jej řadí mezi aspiranty na sestup do Ligue 2.

V dnešním utkání nestačil fotbalisté Lensu na domácím hřišti ani na beznadějně poslední Méty. Přitom do zápasu se domácí hráči vrhli s vervou. Už ve čtvrté minutě jedovatě pálila možná největší hvězda klubu Aruna Dindane. Chvíli nato se do gólové příležitosti dostal po přihrávce Kovačeviče i Dindanův spoluhráč Maoulida, branku však netrefil. Tentýž hráč se pokoušel ohrozit gólmana Mét i v 18. minutě, ten jeho pokus zneškodnil. Racing pokračoval v náporu, aktivní byl především kanonýr Dindane. V 33. minutě domácí fotbalisté svou snahu jaksepatří zužitkovali - Aruna Dindane si po faulu Marichetze vymodlil penaltu a tu s přehledem proměnil Olivier Monterrubio. Ten byl také na konci neúspěšné akce z 36. minuty. Za stavu 1:0 pro domácí skončila i první půle, stav to byl naprosto zasloužený, hosté se prakticky nedostali ke střele.

V druhém poločase domácí zvolnili své tempo a více příležitostí ukázat se dostávali hosté. Velice nebezpečná a nevyzpytatelná byla především rána Vincenta Bessata z 67. minuty utkání. Za hostující celek se ještě pokoušeli změnit výsledek a odvrátit prohru Miralem Pjanič a znovu Bessat. V 78. minutě byl na straně Mét vystřídán Julien Francois, kterého nahradil forvard Momar N'Diaye. A tato volba se ukázala jako klíčový moment celého utkání. Právě N'Diaye totiž v 90. minutě vyrovnal a určil tak konečnou podobu výsledku. Pro Lens je remíza obrovským zklamáním, pro Méty však získaný bod na beznadějné situaci nic nemění.

Autor: Ondřej Hlaváč / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele