17. kolo
08.12.2007 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Racing Strasbourg - Stade Rennes 3:0

Štrasburk prolomil mizérii jasným vítězstvím 3:0 nad nadprůměrným Rennes. Hosté tak prohráli již pátý zápas v řadě a pomalu se propadají tabulkou Ligue 1. Nyní jsou již devátí.

Tým Jean-Marca Furlana začal zápas hodně zostra a z nastaveného tempa nepovolil ani na minutu. Rennes nemělo žádnou šanci na odpověď. V deváté minutě se po rohu Renauda Cohadena zavěsil do vzduchu Alvaro Santos a muž mezi třemi tyčemi Rennes, Simon Pouplin, byl proti jeho hlavičce bezmocný. Domácí hráli dál a nebezpečný byl zejména kolumbijský reprezentant Wason Renteria. Rennes vypadalo přesně jako tým, který prohrál čtyři zápasy v řadě. Jeho hráči si nevěřili a to se prostě muselo projevit. Alvaro Santos vyslal další navštívenku Pouplinovi v osmnácté minutě. Tentokrát brankář Rennes jedovatou střelu hráče domácího Štrasburku nohou vyrazil. Jediná šance Rennes před přišla těsně před přestávkou, když zakombinovali Jimmy Briand a Sylvain Wiltord, ale bývalý hráč Arsenalu zamířil mimo.

Po poločase mohl Wiltord neproměněné šance litovat dvojnásob. Alvaro Santos našel v sedmašedesáté minutě parťáka z útoku Renteriu, který svým šestým gólem v sezóně zvýšil na 2:0. Poté se Rennes vrhlo bezhlavě do útoku, ale to přineslo pouze více místa pro útočníky Štrasburku a třetí branku v síti hostů. Pascal Johansen centroval, Renteria posunul míč přes Pouplina a Alvaro Santos zkontroloval, aby balón přešel přes brankovou čáru. Štrasburk se výhrou posunul na desáté místo a Rennes, které bylo ještě před měsícem tipované na kandidáta na pohárové pozice, spadlo na pozici devátou.

Autor: Ondřej Štícha / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele