15. kolo
24.11.2007 20:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Metz 3:1

Olympique Marseille se opravdu zvedá. Že výhra nad favoritem z Lyonu nebyla pouze náhoda dokázali hráči Marseille v patnáctém kole na domácí půdě s Métami. Nádherná branka Zendena a dva góly Nianga znamenaly výhru 3:1. Marseille dominovala po celý průběh zápasu a hlavní hvězdou byl opět Niang. Tento útočník vstřelil obě branky proti Lyonu a nyní dokázal skórovat opět dvakrát. Dokázal tak, že jeho zařazování do sestavy na úkor hvězdného Djibrila Cisseho je opodstatněné.

Marseille od úvodní minuty tlačila na pilu. První branka přišla v devětadvacáté minutě. Samir Nasri zakombinoval ve středu hřište s Benoitem Cheyrouem, po nich se k míči dostal Boudewijn Zenden a z pětadvaceti metrů otevřel krásnou střelou skóre. Christophe Marichez byl bez šance protože Zenden trefil přesně horní růžek. Bývalý nizozemský reprezentant se po pomalejším začátku svého působení v Marseille dostává do formy. Branka ještě více podpořila snahu Olympique a o sedm minut později Niang zvýšil náskok domácích. Nasri přihrával a senegalský střelec se nemýlil. Hosté z Mét se bez svých klíčových mužů Cedrica Barbosy a Juliena Francoise nedokázalo příliš dostat do hry a domácí kontrolovali průběh zápasu.

Ani po pauze nehrozilo Marseille vlastně žádné nebezpečí, a proto si domácí hráči zápas užívali. Třetí branku přidal Olympique v sedmdesáté minutě. Spolupráci si zopakovali Nasri s Niangem a bylo to 3:0. Pět minut před koncem zápasu sice korigoval skóre Gueye, ovšem to radost domácím zkazit nemohlo. Marseille opět vyhrála a je na čtrnáctém místě.

Autor: Ondřej Štícha / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele