17. kolo
08.12.2007 17:10 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - AS Monaco 2:0

Marseille potvrdila vzestup svojí formy také v sedmnáctém kole. V sobotu Olympique přivítal doma na Stade Veledrome AS Monako a ve vzájemném střetnutí slavných klubů jasně dominoval. Do vedení dostal domácí Julien Rodriguez ve dvaapadesáté minutě. Po něm se o osmnáct minut později trefil ještě Lorik Cana a bylo rozhodnuto. Olympique Marseille tak získal důležité tři body a také si zvednul sebevědomí před důležitým zápasem s FC Liverpool.

Po sérii neúspěchů, kdy Marseille nedokázala v úvodních deseti zápasech nového ročníku Ligue 1 zvítězit, se situace Olympique začíná obracet. Nyní tento slavný francouzský klub neprohrál v domácí soutěži již od října, a získal dokonce i skalp lídra z Lyonu.

Marseille začala zápas s Monakem náporem a již v desáté minutě měl skórovat Karim Ziani. Mathieu Valbuena mu poslal přesnou přihrávku, ale Ziani nemířil přesně. Tentýž hráč měl i další příležitost domácích. V osmadvacáté minutě donutil střelou z osmnácti metrů ke skvělému zákroku brankáře Monaka Flavio Romu. A do třetice Ziani v šanci. Tentokrát si naběhl na centr Mamadou Nianga, ale Roma byl opět na místě.

Druhý poločas začal stejně, jako skončila půle první. Roma byl i v této situaci hrdinou. V padesáté minutě zázračně kryl i pokus Nianga. Ale ani kouzelník Roma neměl žádnou proti hlavičkovému pokusu Rodrigueze, který si naběhl na pas Benoita Cheyroua a nechytatelně zavěsil. I druhá rána do vazu Monaka přišla ze vzduchu. Boudewijn Zenden našel ze značky rohového kopu Canu a ten podobným způsobem jako Rodriguez zvýšil na 2:0. Monako se pak ještě nevzdalo, snažilo se, ale jediná příležitost zůstala nevyužita po brejku vedeném Camelem Meriemem. Ten nahrál Fredericu Piquionnemu, ovšem elitní kanonýr Monaka našel jen připravené rukavice brankáře Marseille Steve Mandandy.

Autor: Ondřej Štícha / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele