3. kolo
29.09.2007 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lyon si poradil s Lens a je v čele

Průměrný výkon stačil v dohrávce třetího kola šestinásobným šampionům z Lyonu na domácí vítězství nad Racingem Lens. Branka Fabia Santose z prvního poločasu a dva zásahy z posledních deseti minut, o které se zasloužili Kim Kallstrom a Karim Benzema, znamenali v sobotu na Stade Gerland konečný stav 3:0 pro domácí Olympique Lyon.

Lyon měl výhodu volného týdne, zatímco Racing hrál v týdnu Ligový pohár a to se v průběhu zápasu projevilo. Hráči Lens vypadali unaveně a domácí je přehrávali. Jediné nebezpečí pro obranu Olympique znamenal vlastně pouze Aruna Dindane a to bylo značně málo. Pravděpodobně nejlepší výkon od svého letního příchodu předvedl Fabio Grosso. Italský krajní bek vynikal pravidelnými výlety podél levé postranní čáry a nebezpečnými centry. První branku Lyonu připravila dvojice Juninho - Baroš. Prvně jmenovaný nahrál do šestnáctky českému útočníkovi, ten přiťukl míč pro Fabia Santose, který poslal domácí do vedení.

Po pauze se do ofenzivy vrhli hosté, ale byli hodně bezzubí. Nakonec však byli přeci jen blízko vyrovnání. Po trestném kopu Oliviera Monterrubia skončil míč na ruce Jeremyho Toulalana, rozhodčí Monsieur Auriac však volání hráčů Lens po penaltě nevyslyšel a nechal pokračovat ve hře. V poslední destiminutovce pak Lyon přidal další dvě branky a bylo jasno. Nejdříve napřáhl Kim Kallstrom a hezkou střelou zvýšil na 2:0. Minutu před koncem poté překonal Runjeho ještě Karim Benzema, a stanovil tím konečné skóre na 3:0.

Lyon se výhrou dostal na čelo Ligue 1. Má sice stejně bodů a stejný rozdíl skóre jako druhé Nancy, ve prospěch Lyonu však hovoří větší počet vstřelených branek.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

2:0(Benzema,Baroš)

Reagovat
smazaný uživatel

a už je ta tabulka jak sme zvyklí...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele