16. kolo
02.12.2007 21:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Lyon rozstřílel Strasbourg

Olympique Lyon prožil velmi vydařený večer, na Stade Gerland rozstřílel Strasbourg 5:0 a upevnil si vedení ve francouzské nejvyšší soutěži. Gólové hody načal i ukončil švédský záložník Kim Källström.

Lyon začal svého soupeře drtit od samého začátku. V první šanci ještě neuspěl Ben Arfa, ta druhá už ale skončila pěkným gólem. Govou přihrál Benzemovi, ten se zbavil trojice obránců, připravil šanci pro Källströma a ten si sám před brankářem poradil pěkným obloučkem - 1:0.

V 19. minutě bylo prakticky po zápase, když na 2:0 zvýšil Juninho, jak jinak, než precizně provedeným přímým kopem. Brazilský kouzelník mohl další standardní situaci využít ve 33. minutě, ale tentokrát se mu postavil gólman Cassard a vytěsnil míč mířící do dolního rohu branky na tyč.

Hosté si první šanci vytvořili až deset minut po přestávce, ale Cohade po rohu a zmatcích před brankou přestřelil. V 63. minutě zdálky napřáhl Johansen a Vercoutre v brance Lyonu se musel hodně natahovat. Z pohledu Strasbourgu to bylo všechno, jinak šance a góly počítali je domácí.

Keita minul prázdnou branku, Juninho z dalšího přímého kopu trefil břevno. Pochyby o výsledku ukončil v 65. minutě, Karim Benzema, když prostřelil Cassarda mezi nohama. V další šanci minul Juninho, přesto přišly ještě dva góly a v prvním měl prsty i střídající Milan Baroš. V 78. minutě odvedl dobrou práci na pravé straně a jeho přihrávku zužitkoval ve čtvrtý gól obránce Francois Clerc.

Za dvě minuty pak Bellard ve vápně nedovoleně zastavil Govoua a Kim Källström dal proměněnou penaltou výsledku konečnou podobu. V dalších šancích totiž neuspěli Keita, Baroš a opět Källström. Lyon tak využil prohry druhého Nancy a zvýšil svůj náskok v čele tabulky na šest bodů, Strasbourgu patří ve vyrovnaném středu tabulky 13. příčka.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele