26. kolo
23.02.2008 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - FC Metz 2:0

V souboji prvního týmu s posledním se v sobotu na Stade Gerland v Lyonu potkal domácí Olympique s Métami. Přestože hosté nebyli bez šancí a hlavně v prvním poločase nehráli vůbec špatně, nakonec Lyon vyhrál přesvědčivě 2:0 a upevnil si první místo v tabulce Ligue 1.

V každém z poločasů se trefil brazilský ostrostřelec Fred. Méty sice v první půli hrály lépe než jejich soupeř, ovšem ze svých šancí vytěžily pouze dvě střely do břevna. Lyon, který se před zápasem podle výsledků nenacházel ve zrovna oslnivé formě, se mohl radovat již po deseti minutách hry. Karim Benzema si pohrál se dvěma obránci hostů a Brazilec Fred zaznamenal svoji premiérovou branku v sezóně. Pro hráče, který byl spojován s odchodem z Lyonu, to musel být hodně sladký moment. Méty ovšem hrály dál a o minutu později mohl vyrovnat Julien Francois, ovšem jeho střela zamířila mimo. V šestatřicáté minutě se do míče opřel Sebastien Renouard a trefil brankovou konstrukci. A těsně před poločasem se musel činit Coupet proti Miralemu Pjanicovi.

Po přestávce se obraz hry úplně změnil. Domácí začali hrát mnohem lépe a po přihrávce Govoua se řítil do šance Clerc, ovšem Christopher Marichez jeho střelu dokázal chytit. Poté zakombinoval opět francouzský reprezentant Govou s Fredem a byla z toho nepříjemná střela brazilského útočníka, kterou však Marichez pokryl. V devětašedesáté minutě byl však i Marichez krátký, když po přihrávce od Bodmera stanovil konečné skóre na 2:0 pro domácí Lyon opět Fred.

Autor: Ondřej Štícha / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele