38. kolo
17.05.2008 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Olympique Nice - Stade Caen 3:1

Olympique Nice v posledním utkání sezony konečně rozradostnil své fanoušky, když porazil 3:1 Stade Caen a přeskočil ho v tabulce. Fanoušci na vítězství Nice na Stade Municipal du Ray čekali od 20. ledna a výhra nakonec přišla až v závěrečném kole.

Domácí začali lépe, když se ve 25. minutě prosadil David Hellebuyck, jenomže v posledních minutách prvního dějství stihl vyrovnat Julion Toudic. Po poločase ovšem z penalty strhl vedení na domácí stranu Honorato Campos Ederson a v závěru pojistil vítězství Bakari Koné.

Oba celky sice již neměly o co hrát a bojovaly pouze o čestný střed tabulky, ale přesto se bylo na co dívat. První hrozbou byla rána domácího Hellebuycka, jehož ránu konečky prstů vyrazil brankář Benoit Costil. Nice v úvodu zmeškalo další slibnou šanci, když v akci jeden na jednoho neuspěl proti hostujícímu brankáři Anthony Modeste. Caen odpovědělo po čtvrthodině hry, ale Nicolas Florentin z voleje napálil pouze břevno. Skóre se změnilo až ve 25. minutě, kdy skvělým lobem překonal bezmocného brankáře Hellebuyck. Caen se ale nakonec podařilo ještě do poločasu vyrovnat. Těsně před koncem mířil přesně Toudic.

Do druhého poločasu aktivněji vstoupili domácí a po dvou minutách pálil do boční sítě Kone. Útočný tlak nakonec přinesl své ovoce po deseti minutách druhého dějství, když byl v pokutovém území faulován Hellebuyck a penaltu bezpečně proměnil Ederson. Všechny naděje na bodový zisk Caen překazil v 84. minutě pojistkou Kone.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele